Pristine

Noorwegen

Pristine brengt de psychedelische rock/blues muziek uit de jaren zeventig over naar het tweede decennium van de 21° eeuw. Het debuutalbum verscheen in 2011 en tussendoor maakte frontvrouw Heidi Solheim nog drie solo-albums, dus je kan wel zeggen dat deze dame een bezig bijtje is. Pristine slaagt er in om de luisteraar van de stoel te blazen met zowel composities als vocale kwaliteiten. Heidi is verantwoordelijk voor zowel de muziek als de teksten van Pristine en zoekt haar inspiratie in de seventies bij mensen als Jimi Hendrix, Pink Floyd, Led Zeppelin, Cream, Grand funk Railroad om de bekendste te noemen.

In Noorwegen geniet Solheim behoorlijk wat bekendheid door haar deelname aan The Voice en als producente van kindermuziek (onder de noemer Dinosaus), maar wie vreest dat de muziek van Pristine daardoor zoetsappig klinkt, zal aangenaam verrast worden.

Het rokerige, doorleefde, maar buitengewoon krachtige stemgeluid van Solheim grijpt de luisteraar namelijk vanaf de eerste luisterbeurt bij de strot.

Het recordlabel Nuclear Blast heeft naast de gecontracteerde band Blues Pills een goede zet gedaan door deze Noorse formatie te laten tekenen. De muzikaliteit spat ervan af; de groep is divers en kan een breed publiek aanspreken. Met Heidi Solheim heeft het label een zangeres van wereldformaat in de gelederen weten te sluiten. Als Pristine op deze weg doorgaat, ligt de wereld voor het grijpen.

OUDE OPTREDENS VAN Pristine

  • 26 mei `19
  • 13 apr `18

KOMENDE OPTREDENS VAN Pristine

Wij hebben geen informatie over komende shows van Pristine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Pristine

Live gezien door: