The Contenders

Amerika

Jay Nash & Josh Day brengen een mix van folk, rock en country op een bed van groove en storytelling…

De legende Levon Helm zei ooit, dat als je het genoeg concentratie, energie, hart en ziel geeft, dan komt de song naar jou. Als dat waar is, dan zijn de songs op de debuut EP van The Contenders vanzelf tot Jay Nash en Josh Day gekomen. De collectie ademt muzikaliteit uit en ruikt naar de helden uit het verleden – The Band, Tom Petty, the Dead en Bob Dylan. Het zijn songs met een hartslag en een tintje honky-tonk.

De EP spreekt van zwervers en high ways, geliefden en verliezers, goede tijden en gemiste kansen, zwembaden en filmsterren. Alles met een vastberadenheid geboren uit hard werken en bekwaamheid. Nash en Day zijn al twee decennia spelers en poëten. Sinds 2012 doen ze dat samen onder de naam The Contenders.

De muziek van Nash klinkt als de rivier waar hij opgroeide, sterk en diep met een vleug slaapliedje en een flinke stroming. Twintig jaar geleden speelde hij in bars aan de oevers van de Saint Lawrence River, op de grens van New York en Canada. De laatste tien jaar toerde hij door de US en Europa als solo-artiest. Hij verkocht 60.000 albums zonder ooit een conventioneel platencontract te hebben getekend. Nu woont hij in de bergen, waar groen en de stille kou van de winter zijn muziekmanschap laten groeien tot het geluid dat weet waar zijn roots liggen.

Uit het heuvelachtige gebied van North Carolina komt Josh Day. Met zijn virtuoze percussie en krachtige stem brengt hij de liedjes tot het niveau dat aanspreekt bij het publiek. Josh toert naast The Contenders met the Kruger Brothers, Sara Bareilles en Jennifer Nettles.

Hun gezamenlijke voorliefde voor The Band bracht het tweetal samen en betekende de geboorte van The Contenders.

OUDE OPTREDENS VAN The Contenders

  • 13 mei `23
  • 14 mei `22
  • 18 okt `19
  • 20 okt `17

KOMENDE OPTREDENS VAN The Contenders

  • 22 mei `24

OUDE OPTREDENS VAN The Contenders