Airbus

Uit: Eindhoven - Nederland    Genre(s): Pop - pop Pop - britpop

De vijf nummers tellende EP 'Today is Noiseless' is de tweede uitgave van Airbus.

De eerste uitgave, de demo 'nyod' uit april 2003, werd door Kindamuzik beschreven als 'Ruw, emotioneel, soms over the top en altijd poppy'. Hetzelfde kan over deze nieuwe EP gezegd worden, terwijl het geluid van de band duidelijk is gegroeid en het muzikale spectrum dat ze bestrijkt breder is geworden.

De sfeer van 'Today is Noiseless' wordt bepaald door een lichte, melancholische onrust, door warme melodieën en aanstekelijke ritmes. De muziek van Airbus is soms te plaatsen in de lijn van experimentele bands uit de Amerikaanse underground. Op andere momenten doet het denken aan de Britse indiescene. Daar tussenin zoekt ze haar eigen identiteit en verovert ze een plek in de opgebloeide Nederlandse popscene.

'Today is Noiseless' is in de zomer van 2004 opgenomen en geproduceerd door Mark van der Heijden (die eerder o.a. met Vehicle en 69 Charger werkte) in het Lab van Akoestiek. Dit heeft een open en ruimtelijke productie opgeleverd. Door de karakteristieken van de band, de instrumenten en de ruimte als uitgangspunt van het opnameproces te nemen, is het resultaat een krachtige en eerlijke registratie van het songmateriaal geworden.

OUDE OPTREDENS VAN Airbus

  • 18 feb `06
  • 22 dec `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Airbus

Wij hebben geen informatie over komende shows van Airbus. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Airbus

CD-RECENSIES

Airbus Today is Noiseless cover

Airbus - Today is Noiseless

De concurrentie tussen Boeing en Airbus wordt al jaren beslecht in het voordeel van de eerste. Het siert dit kwartet uit Eindhoven dat ze de rol van underdog kiezen. Tegelijk weerhoudt dit de band...

Live gezien door: