Triptides

Amerika

Triptides is een psychedelische rockgroep onder leiding van multi-instrumentalist Glenn Brigman. Als er een jaargetijde op Triptides van toepassing is dan is het de zomer. Een zinderend warme zomer van een paar decennia geleden, want de psychedelische beachpop van deze Amerikanen is rete retro.

De band brengt je naar een aangename plek, naar een andere tijd toen zorgen nog niet bestonden. En als je van hun heerlijk jengelende geluid al niet nostalgisch wordt, dan word je het wel van de bandfoto’s en platenhoezen: met veel azuurblauw (van zee of zwembad), zongebrande lijven, bikini’s, zuurtjeskleuren die bijna pijn doen aan je ogen, hun kleren en haardracht.

Triptides heeft altijd iets anders voor iedereen betekend; voor de surfer is het muziek om naar het strand te gaan; voor de psychedelische muziekliefhebber is het een poging om in het moderne tijdperk iets groovy’s te creeren zonder te proberen hetzelfde pad opnieuw te betreden; voor sommige mensen is het gewoon een geluid waardoor ze iets voelen. Wat je stijl ook is, Triptides wil je de muziek laten VOELEN.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Triptides NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: