DROOG5

Nederland

Een nieuw jazzy ensemble dat vooral eigen composities speelt op het grensvlak van jazz en wereldmuziek met een toefje klassiek: een ware wereldse cross-over.

DROOG5 brengt een veelzijdig en afwisselend repertoire met eigen composities van de diverse leden, met wereldse grooves en sfeervolle ambiance, waarin vooral de arrangementen van sopraansax en cello bijzonder zijn. Een eigen en eigentijds geluid met invloedssferen uit alle windstreken.

DROOG5 bestaat uit:
Hans Rikken – sopraansax & klarinetten
Angelique Boel – cello en altsax
Stan Stolk – contrabas
Luuk Kranenburg – drums & percussie
WillemJan Droog – keyboards

Hans Rikken speelde de laatste jaren in gipsyband Latzso en deed diverse theaterproducties. Angelique Boel speelt naast als celliste in het Rijnmond Symfonie Orkest ook altsax in het Dutch Carribean Groove Orchestra en deed diverse jazz-projecten met o.a. Martin Fondse. Stan Stolk, bekend als bassist van Flairck, toerde onlangs nog door Japan met het Global Orchestra en speelde o.a. in de band van Robert Long. Drummer en percussionist Luuk Kranenburg heeft zijn sporen verdiend in Latin bands als o.a. Nueva Manteca, is docent en heeft zijn eigen drumschool. Pianist en componist WillemJan Droog, oprichter van de Brits-Nederlandse pop-jazz band the Relatives (UK-NL), toerde hiermee regelmatig in Nederland, Engeland en België, maakte met dit gezelschap 3 CD’s en richtte zijn eigen muzieklabel op.

OUDE OPTREDENS VAN DROOG5

  • 03 mrt `19
  • 11 feb `17

KOMENDE OPTREDENS VAN DROOG5

Wij hebben geen informatie over komende shows van DROOG5. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN DROOG5

In het wil graag live zien lijstje van