ARTIEST: Bonobo

Uit: Brighton - Engeland    Genre(s): Dance - ambient Dance - drum 'n bass Dance - triphop/lounge/downtempo Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Roots - jazz

Producer Simon Green, 'for it is he who is the monkey king', werd ten tijde van zijn debuutalbum 'Animal Magic' in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire 'chill-out'. Met als gevolg dat het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam.
De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Het tweede album 'Dial "M" for Monkey' had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult.

Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune 'labelmate' Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (70) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bonobo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (70) oude optredens

FOTO'S VAN Bonobo

Foto Bonobo te Bonobo - 16/11 - AFAS Live Foto Bonobo te Bonobo - 20/02 - Paradiso Foto Bonobo te Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te Lowlands 2013 - dag 3 Foto Bonobo te Lowlands 2018 - Zaterdag
 
Bekijk alle 47 foto's van Bonobo

Bonobo NIEUWS

Al het Bonobo nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: