Rebetien

Griekenland

Rebetien is een groep van vier muzikanten die nummers en thema’s spelen, die voor een groot deel afkomstig zijn uit de rebetiko en traditionele Griekse muziekstromingen. Daarnaast spelen ze ook hun eigen composities.

Het nostalgische geluid van de band herinnert je aan de tijd van de grammofoonplaat, vaak subtiel gecombineerd met andere verwante muziekstijlen uit diverse Oosters Mediterraanse en Balkan muzikale tradities.

Een grote nadruk wordt gelegd op het natuurlijke, akoestische geluid van de instrumenten (accordeon, basgitaar, bouzouki en viool). Het is deze combinatie die herinnert aan de typerende, tussen-oorlogse bands uit Smyrna. Door altijd met hun arrangementen te experimenteren, creëert Rebetien haar eigen geluid en stijl.

Het is het grote, sterk afwisselende repertoire in samenwerking met een flinke dosis improvisatie, dat ervoor zorgt dat Rebetien heel divers klinkt. Melancholisch, romantisch, dynamisch en opzwepend tegelijk.

Rebetien geeft wekelijks optredens in verschillende muziekkroegen in Athene en speelt bij gelegenheid in diverse zalen en festivals in Griekenland en ver daarbuiten.

OUDE OPTREDENS VAN Rebetien

  • 29 okt `16
  • 22 okt `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Rebetien

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rebetien. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Rebetien