Wallrus

Uit: Rotterdam - Nederland    Genre(s): Rock - stonerrock

Wallrus biografie

Lovende recensies, onverwacht hoge verkopen en een nummer 1 notering bij de Low Lands Top 25: Wallrus heeft zich in 2003 definitief op de rock and roll kaart gezet. Met haar cd debuut ‘The wind blows witches from the sky’ , dat op 11 september verscheen bij Rockmusic.nl, werd weergaloos verslag gebracht van Wallrus’ slusher blues, waarmee de band drie jaar lang door het Nederlandse zalencircuit toerde.

Wallrus werd in 1999 geformeerd in Rotterdam door de huidige leden; Rob Rietdijk (zang/harmonica), Conrad Freling (gitaar/zang), Paul van Schaik (bas/zang) en Joeri Rook (drums). De missie: het schrijven van goede rocksongs los van trends en stromingen. Een missie die resulteerde in een nieuw genre: Slusher Blues.
Met hun zware gitaren en melodieuze zang wist Wallrus snel een zeer fanatieke schare fans te verzamelen.
In het Nederlandse club- en festivalcircuit werd in de eerste drie jaar van haar bestaan een gedegen live reputatie opgebouwd met optredens in onder meer Nighttown en de Melkweg en op festivals als Metropolis en Waterpop.

Inmiddels richt de band zich op een internationaal publiek. Al voordat ‘The wind blows witches from the sky’ verscheen, werd Wallrus opgepikt door het Amerikaanse Longbeach Records, dat twee tracks uitbracht op de compilatie cd Eat at the Potholder.
Wallrus’ debuut cd wordt inmiddels verkocht bij All that’s heavy store van het Amerikaanse label MeteorCity.

The riffmachine from hell rides on!

OUDE OPTREDENS VAN Wallrus

  • 14 nov `08
  • 23 feb `08
  • 15 feb `08
  • 09 okt `07
  • 07 aug
  • 19 dec

KOMENDE OPTREDENS VAN Wallrus

Wij hebben geen informatie over komende shows van Wallrus. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wallrus