VERSLAG: Rise Against - 13/3 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Rise Against in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Harm Groustra  

Rise Against / Melkweg

Erg punk zijn ze natuurlijk niet meer, maar feit is weld at Rise Against met de plaat meer publiek naar de shows weet te trekken. Endgame, het nieuwste werk van de band, zal die lijn ongetwijfeld doen voortzetten, al worden er vanavond in 013 maar weinig nummers van gespeeld helaas. Satellite bijvoorbeeld, kan nog wel eens de overgang van 013 naar Heineken Music Hall betekenen. En van Groezrock naar de Alpha op Lowlands. Rise Against gaat voor het grote publiek en dat kun je ze maar moeilijk kwalijk nemen.

Want hoewel steeds commerciëler, is de band nog altijd geloofwaardig genoeg om over thema’s als de ramp in New Orleans te zingen. Help Is On The Way zou eigenlijk de soundtrack van ieder Katrina-filmpje moeten worden. Ook in 013 vanavond overtuigt Rise Against –en met name zanger Tim Mcllrath. In tegenstelling tot eerdere shows in Nederland, zoals bijvoorbeeld die in de Melkweg twee jaar terug, is zijn zang uitstekend en weet hij nummers als eerdergenoemd Help Is On The Way, Survive en Like the Angel naar een hoger niveau te tillen.

Maar waar de Melkweg twee jaar terug in een grote moshpit veranderde, blijft die uitzinnigheid vanavond enigszins uit. Natuurlijk wordt er vooraan gesprongen en gebeukt, maar de vele verhogingen in 013 zorgen ervoor dat de sfeer verder koeltjes blijft. Op wat meeklappen na staan de achterste rijen aan de grond genageld. De lichtshow werkt ook niet bepaald in het voordeel vanavond; een groot deel van het concert is de band amper te zien door de verblindende lichten.

Maar de lichten en de ongunstinge zaalindeling daargelaten wordt Rise Against live een steeds betere band. Een band die zich kan gaan opmaken voor de grote festivals en daar ongetwijfeld nog meer zieltjes zal winnen. Met nummers als Swing Life Away, Ready To Fall, Prayer of the Refugee, Give It All (die vanavond stuk voor stuk voor een uitzinnige zaal zorgen) kan het niet misgaan deze zomer. Rise Against mag dan niet meer zo punk zijn als menig hardcore fan graag wilt (praatjes over idealen et cetera blijven dan ook achterwege vanavond), maar rouwig moeten we daar niet om zijn. Op naar de festivals!

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Coliseum foto Rise Against - 13/3 - 013 Coliseum foto Rise Against - 13/3 - 013 Coliseum foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013  foto Rise Against - 13/3 - 013 Rise Against foto Rise Against - 13/3 - 013
 
 

KT TUNSTALL - 15/03 - MELKWEGKT Tunstal is eindelijk terug in Nederland. In een uitverkochte Melkweg...

DAZZLED KID - 10/3 - TIVOLI