Landelijke erkenning voor PodiumBloos

Door LisettevM op 24 november 2011 - 14:58 Het in Breda gevestigde Podium Bloos beseft dat de tijd dat de overheid cultuur voorzag van ondersteuning in veel opzichten voorbij is. Om het gat op te vangen dat straks ontstaat door het wegvallen van subsidies is de organisatie naarstig op zoek naar andere bronnen van inkomsten.

Om die vervolgens ook te vinden. Het jongerentheaterfestival van PodiumBloos, 39º festival, heeft landelijke erkenning gekregen. Met deze erkenning van het fonds Cultuurparticipatie Plusregeling krijgt het festival een extra subsidie van 5000 euro.
De erkenning met bijbehorende subsidie is geheel zelf geregeld door jongeren die verschillende fondsen hebben aangeschreven.

Het 39º festival geeft jongeren tussen de 15 en 21 jaar de gelegenheid om op het podium te staan. Bijzonder is dat de voorstellingen gemaakt worden dóór jongeren en vóór jongeren. Maar ook schrijven, maken en produceren komen aan bod. In januari 2012 staan de jongeren weer twee dagen op het podium om hun kunsten te vertonen.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



PierreLapointenews

PIERRE LAPOINTE TWEEMAAL IN BOTANIQUEDe Canadese singer-songwriter Pierre Lapointe komt tweemaal naar Botanique...

HeatherNovanieuws

HEATHER NOVA NAAR PARADISO EN METROPOOL De van Bermuda afkomstige Heather Nova komt tweemaal naar Nederland. 26...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.