whYne

In de zomer van 2010 smeden vier heren in een zweterig oefenhok in Breda een verbond. Er zal gespeeld en veroverd gaan worden, net zo lang totdat bij iedereen de naam op de lippen zal branden. Het tijdperk van het rockcollectief whYne is aangebroken.

whYne vindt zijn oorsprong in de vriendschap tussen gitarist/zanger Maarten Morsink en gitarist Henk van den Broeke. De twee muzikanten werken jarenlang aan eigen materiaal, maar er komt pas echt schot in de zaak als er op een dag een strakke ritmesectie de heren op de hielen gaat zitten. Met drummer Kees van Hulten en Arthur ‘Bees’ van den Acker op de dikke snaren, ontstaat het geluid waar ze naar op zoek waren. Het viertal sluit zich op in de oefenruimte en begint met bouwen van een repertoire dat het beste van de pop en rockwereld met elkaar vermengt. Met een stevige, swingende en frisse stapel tracks op zak, lonkt een jaar na de oprichting eindelijk de vuurdoop op de planken. Veel bands zouden al dik tevreden zijn als ze het publiek een avond vol zelf gepende nummers kunnen voorschotelen, maar whYne wil het publiek meer geven. Hoewel er geen spiegels spontaan in brand zullen vliegen als de heren er voorbij lopen, besluiten ze dat er op het vlak van de visuele ervaring tijdens een whYne show nog winst te behalen valt. Het antwoord wordt snel gevonden. Gewapend met zijn laptop zorgt Pieter van Hulten, a.k.a VJ VIBE, er met zijn op maat gemaakte visuals voor, dat de whYne live experience er één is die je nooit meer kunt vergeten.
Toen het collectief compleet was, begon whYne in de zomer van 2011 aan zijn strooptocht langs de podia. De eerste serie shows heeft de band al een vaste schare volgers gebracht en radiostations slingeren de muziek van whYne al regelmatig de ether in. Binnenkort staat whYne ongetwijfeld op een podium bij jou in de buurt. Dompel je onder in de muziek van whYne en laat je meevoeren op een muzikale trip waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

OUDE OPTREDENS VAN whYne

  • 30 - 31   aug
  • 24 mei
  • 28 okt
  • 22 okt `12
  • 07 - 09   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN whYne

Wij hebben geen informatie over komende shows van whYne. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN whYne