Minny Pops

Minny Pops werd eind jaren 70 opgericht in Amsterdam door conceptualist/ vocalist Wally van Middendorp. Tussen 1978 en 1985 bracht de band vier albums uit, aanvankelijk via eigen het Plurex label en later via het vermaarde Factory Records uit Manchester (Joy Division, New Order, Happy Mondays en Orchestral Manoeuvres in the Dark).

Minny Pops tourde in Nederland, Engeland, Amerika en Canada en speelde onder andere in het voorprogramma van Joy Division, The Static, New Order en XTC.

'Standstill to Motion' is een document dat Minny Pops laat zien op het hoogtepunt van hun carrière. De 8-track live opnames werden gemaakt in de Amsterdamse Melkweg op 19 maart 1981. De vijftien tracks zijn opnieuw gemixt en gemastered door Reinier Rietveld (Quando Quando, Spasmodique). De release van 'Standstill To Motion' wordt vergezeld door een bonus DVD met live beelden, gefilmd in Amsterdam (Melkweg, Oktopus Club en Film Academie) en New York (Hurrah en Peppermint Lounge). Het album komt op 6 februari 2011 in de Benelux uit via LTM Recordings en wordt gedistribueerd door de Konkurrent. In 2012 tourt Minny Pops in Nederland.

OUDE OPTREDENS VAN Minny Pops

  • 07 apr `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Minny Pops

Wij hebben geen informatie over komende shows van Minny Pops. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Minny Pops NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van