Anu-D

Anu-D wordt geboren als Anwar Derby in Amsterdam. Nederland maakt voor het eerst jennis met hem in 2010 door zijn underground hit “Baas”. Door vele mixtapes uit te brengen weet de rapper veel views te behalen op Youtube wat hem een hoop podium & opname ervaring oplevert. Sindsdien heeft de rapper samengewerkt met Nederlands bekendste artiesten: Lange Frans, Yes-R, SBMG, Sjaak, Frenna, Lijpe en nog vele anderen.

Vanaf 2014 heeft Anu-D actief meegedaan aan studiosessies bij BNN Vara’s 101Barz.
Ook hiermee heeft hij landelijke bekendheid vergaard onder de nederlandse hiphop gemeenschap. Dit resulteerde telkens weer in nieuwe samenwerkingen en optredens.
Zijn studiosessie in 2016 bijvoorbeeld leverde hem samenwerkingen met Lange Frans, Louivos op. Zijn single “Hijskraan samen met bovenstaande artiesten werd in de eerste week in de Top 50 Viral Hits op Spotify opgenomen.

Na al jaren in eigen beheer muziek uit te brengen besluit Anu-D zijn eigen platenlabel “Anudofficial” op te richten. Onder dit label brengt vrouwelijke mc: D.A09 haar eerste undergroundhit “Cappen Op Me Naam” uit die al miljoenen keren is gestreamd op Spotify. Ook op Tiktok is de sound razend populair.

Ondertussen is Anu-D druk bezig om zijn debuut album uit te brengen in het jaar 2023.

OUDE OPTREDENS VAN Anu-D

  • 30 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Anu-D

Wij hebben geen informatie over komende shows van Anu-D. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.