ARTIEST: Sexton Creeps

print
mail to friend

Bij het zien van de video-clip fronste het zwaarlijvige raadslid, tilde een hand van zijn buik en pakte zijn glas wijn: 'Jullie maken Black Mist', besloot hij ernstig. Als hij het niet zo overtuigend had gebracht, had Sexton Creeps nog altijd psychedelische folk-rock gemaakt. Black Mist is dus blijkbaar muziek in de lijn van Nick Cave, Calexico en the Velvet Underground, met hier en daar een uitschieter richting Sonic Youth; een sfeervolle trip tussen melancholie, angst en hysterie.

Het Groninger band-collectief Sexton Creeps wordt in 2006 opgericht door gitarist Steven Jouwersma en zanger J. C. met als doel zo snel mogelijk iets op plaat te zetten. Met wat hulp van gastmuzikanten wordt in de zomer de EP CAS opgenomen. Jouke van der Krieke (the Swains) verzorgt hierop de vioolarrangementen en bespeelt de accordeon. Voor bas en slide-gitaar wordt Arnold Nieborg (the Monroes/the Swains) gevraagd. Hij en J. C. werkten eerder samen in de Cramps-coverband The Goo Goo Mucks. Bram Nigten wordt aangetrokken als drummer. Het resultaat is een verzameling van zes heilszwangere nummers voor een gure winteravond.

In 2007 wordt de band uitgebreid met toetseniste Martine Rademakers en bassist/accordeonist Jos Volkers, en is de uiteindelijke basisbezetting compleet. Er wordt gewerkt aan nieuw materiaal en in een volle en dampende VERA-kelderbar (november 2007) doet Sexton Creeps zijn intrede in de Groninger muziekwereld.

De nieuwe EP Songs For My Kaiserin is opgenomen door Klaas Pot (o.a. Adept) en zal in de zomer van 2008 verschijnen. Hierop is een nummer ingezongen door multimediaperformer/singer-songwriter Klaske Oenema. Dankzij het omvangrijke instrumentarium: orgel, synthesizer, drie gitaren, viool, piano en accordeon, is de tweede productie contrastrijk en vol van geluid. Het geheel levert een duistere soundtrack op voor een mistige, mogelijk door David Lynch geregisseerde roadmovie.

Groningen, januari 2008.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredensreadmore

Sexton Creeps NIEUWS

CD-RECENSIES

Live gezien door:

Avatar LuukV
LuukV
no user avatar
Oneme