ARTIEST: Marilyn Manson

print
mail to friend
Uit: Canton, Ohio - Amerika    Genre(s): Rock - glam rock Metal - industrial metal

Metal/rockband uit de VS, die niet alleen om de muziek gewaardeerd wordt. Marilyn Manson gaat het conflict namelijk niet uit de weg, en is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting.
Geboren als Brian Warner, begint hij in 1989 met zijn band, en noemt zichzelf naar een Amerikaans sexsymbool (Marilyn Monroe) en een Amerikaanse duivel (seriemoordenaar Charles Manson). De band, Marilyn Manson & the Spooky Kids geheten, scoort in 1993 een platencontract bij het label van Trent Reznor. De band krijgt tevens de mogelijkheid om in het voorprogramma van Nine Inch Nails te spelen. De band debuteert in 1994 met 'Portrait of an American family'. Wanneer met de cover 'Sweet dreams' van de 'Smells like children' EP een hit gescoord wordt, krijgt Manson veel aandacht. Aandacht die hij graag krijgt, maar die ook olie op het vuur gooit van zijn tegenstanders. Vooral zijn geflirt met occulte zaken wordt hem kwalijk genomen. Met zijn album 'Antichrist Superstar' en de bijbehorende single 'The Beautiful People' scoort de band ook commercieel succes. De band speelt op Dynamo '97, en wordt volledig met modder ondergegooid.
Manson schrijft een autobiografie, The Long hard road out of Hell, en maakt een meer glamrockachtige plaat met 'Mechanical Animals'. Wanneer 2 scholieren op Columbine Highschool hun schoolgenoten overhoop schieten, wordt Manson als schuldige aangewezen. De scholieren zouden fans van hem zijn.
Na de nodige personeelswisselingen verschijnt 'Holywood', die echter niet zo succesvol is als zijn 2 voorgangers. In 2003 komt hij met 'The Golden Age of Grotesque', en treedt op het Fields of rock festival op.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (36) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (36) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Marilyn Manson

Foto Marilyn Manson te Pukkelpop 2005 Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson + Rob Zombie - 3/12 - HMH Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson - 12/12 - Brabanthallen Foto Marilyn Manson te Pukkelpop 2005 Foto Marilyn Manson te Rock Werchter 2007 Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson - 12/12 - Brabanthallen
 
Bekijk alle 19 foto's van Marilyn Mansonreadmore

Marilyn Manson NIEUWS

Al het Marilyn Manson nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar eddiedepeddie
eddiedepedd
Avatar wiejie
wiejie
Avatar lizaboon
lizaboon
Avatar Never_ended_Darkness
Never_ended

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Meaufeau
Meaufeau
no user avatar
Ophidian666
no user avatar
freeride
no user avatar
metälmeiste

Live gezien door:

Avatar niesl2
niesl2
no user avatar
presidente
Avatar primeminister
primeminist
Avatar marizj
marizj