Cover Rangers

Uit: Geel - België

Het is allemaal begonnen in november 2005 met Rik, Kristof en Bert die al in een vorig groepje samen gespeeld hebben. Hier is echter niks van in huis gekomen door misérie met bassisten en zangers. Toen ze weeral maar eens aan de toog van JH De Bogaard in Geel zaten, kwamen ze op het idee om een coverband à la Me First and the Gimme Gimmes te starten. Op dezelfde avond kwamen Tim VDB en Kristof VDB nog over de vloer van het JH. De initiatiefnemers vroegen deze 2 om de band te vervoegen, en de nieuwe groep was ontstaan. Een groepsnaam kwam er na wat gebrainstorm, tot er het idee kwam om de Power Rangers te parodiëren. Aangezien deze jongelui covers spelen, was de naam niet ver zoek…

Samen begonnen ze eerst wat nummers te spelen die andere groepen al gecoverd hadden, zoals enkele liedjes van The Gimmes, Brown Eyed Girl van Lagwagon e.d. Na enkele repetities wilden ze zelf gewoon liedjes coveren en zelf alles uitzoeken hoe te spelen. Zo kwamen o.a. Mamma mia van Abba, en Hero van Enrique Iglesias tot stand.

Vanaf nu coveren deze belhamels liedjes die niet door anderen zijn gecoverd, of maken ze deze versie totaal anders. En ze zijn klaar het podium te veroveren! Dit deden ze al een eerste keer op Tarcival op 4 maart. Het publiek ging onmiddellijk mee; er werden pits gevormd en de kelen gingen open om de liedjes mee te kwelen.
In maart werd Tim vervangen door Yannick op de bas, door tijdsgebrek van Tim.

OUDE OPTREDENS VAN Cover Rangers

  • 20 okt
  • 27 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Cover Rangers

Wij hebben geen informatie over komende shows van Cover Rangers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Cover Rangers

Live gezien door: