ARTIEST: Gary Lucas

print
mail to friend

Gary Lucas staat alom bekend als één van Amerika’s beste en meest originele gitaarvirtuozen. De zogenaamde ‘gitarist van 1000 ideeën’ heeft al talloze soloalbums en soundtracks geschreven en Grammy-nominaties op z’n naam staan. Z’n vloeiende synthese van deep blues, avant-rock en folk ligt ergens tussen het spectrum van The Velvet Underground en Frank Zappa in.

Ook Lucas’ voorgeschiedenis als een prominent bandlid in Captain Beefhearts Magic Band en muzikaal partner van wijlen Jeff Buckley is niet misselijk. Lucas, al jaren fan van Captain Beefhearts muziek, was dé aangewezen persoon om de ingewikkelde muzikale composities van de kapitein te vertolken en werd logischerwijs lid van Beefhearts ‘Magic Band’.

De connectie met Jeff Buckley stamt uit de tijd dat de overleden zanger nog lid was van Gods & Monsters. Lucas werkte tijdens Buckleys solocarrière intensief met hem samen en is co-auteur van onder andere de hitnummers ‘Grace’ en ‘Mojo Pin’ van diens legendarische debuutalbum.

Het laatste album ‘Coming Clean’, met gastbijdrages van David Johansen (New York Dolls), Elli Medeiros (Stinky Toys), Richard Barone en Michael Schoen, wordt unaniem gelouterd als wederom een meesterwerkje in zijn toch al zo imposante carrière. Deze duizelingwekkende rit door het landschap van expressionistische blues, artrock en explosies van psychedelica verrast je bij elke luisterbeurt door vooral de onnavolgbare vingeracrobatiek van Gary Lucas.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Gary Lucas. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredensreadmore

Gary Lucas NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
lotterozema
no user avatar
JeroenK

Live gezien door:

no user avatar
lotterozema
Avatar Lyricalanimal
Lyricalanim
Avatar Yurodivyi
Yurodivyi