ARTIEST: Nieuwe Veste Big Band

print
mail to friend
Uit: Breda - Nederland

Dat je met een portie gezonde ambitie en een grote liefde voor de muziek ver kunt komen, bewijst De Nieuwe Veste Big Band. Enkele jaren geleden werd de bigband met hulp van de Bredase muziekschool De Nieuwe Veste opgericht. Sindsdien is zij uitgegroeid tot een hecht collectief van goede en enthousiaste muzikanten.

De bigbandbezetting van 19 muzikanten creëert de sfeer van een authentieke
jazzclub. Met het grootste gemak kan zij er ook voor zorgen dat de temperatuur
stijgt naar dansbare hoogte.

Het repertoire van de band bestaat o.a. uit traditionele bigbandstukken van Sammy Nestico, Dizzy Gillespie, bevat Latin-ritmes van Antonio Carlos Jobim, vette blues-licks en stampende funknummers van de Tower of Power.
Naast het instrumentale repetoire, is er ook een rol voor zanger Ewoud Feenstra die zich helemaal geeft in nummers als Mack the knife, Nature Boy en Soulvaccination.

In mei 2004 heeft de bigband haar eerste cd “Vestestyles” gelanceerd ; een cd die door vele muziekliefhebbers en recensenten zeer positief ontvangen werd, met natuurlijk af en toe een puntje van kritiek.

De Nieuwe Veste Big Band staat als een huis ; ze speelt alleen vaak het dak er af onder de bezielende leiding van Hans Bloemen !

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS