7th Monday

Uit: Epe - Nederland

7th Monday bestaat uit Niek, (Lead guitar & Lead vocals), Jurgen, (Drums) and Robbert (Bass & Backing vocals). De band repeteert in een dorpje genaamd Epe, in een kantine van een bedrijfswagengarage. Waarschijnlijk de beste omgeving voor deze band om haar nummers te schrijven. Ook om het geluid van deze band te beschrijven: Rock met een rafelig randje, als de geur van oude afgewerkte olie, maar tevens puur en gevoelig.

Het is begonnen wanneer Jurgen en Niek besloten om een nieuw project te starten. Deze twee hadden al enige jaren samengespeeld in een andere band en de tijd was rijp om iets nieuws te creëren. Ze waren het eens om met Robbert contact op te nemen, die tevens met Jurgen in verschillende bands had gespeeld. Er werd gevraagd of hij zich wilde vervoegen bij de band en deed dat op zijn beurt.

Eind augustus 2003, 7th Monday was een feit. De band had het idee om rockmuziek te maken met een eigen stijl. Geïnspireerd door bands als Muse, Foo Fighters en Velvet Revolver werd er begonnen met het schrijven van eigen nummers. Na verloop van tijd deed de chemie tussen de leden zijn intrede en er werden één of meerdere nummers per week geschreven.

Onlangs hebben ze een tweetal van haar eigen warme en dampige rocknummers opgenomen en een begin van de eerste demo was daar. In de nabije toekomst heeft de band meerdere opnamesessies gepland, voordat de officiële demo wordt gepresenteerd.

Op het moment beschikt de band over een indrukwekkende playlist met een variëteit aan eigen rocksongs. Van ouwe rokerige rock & roll tot degelijke melodische alternatieve grunge. De band werkt hard om een set op te stellen, die je de kleren van het lijf knalt en rockt!.

OUDE OPTREDENS VAN 7th Monday

  • 08 aug
  • 21 mrt `08
  • 01 - 02   sep
  • 02 - 05   aug
  • 20 - 21   apr
  • 02 jul
  • 03 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN 7th Monday

Wij hebben geen informatie over komende shows van 7th Monday. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN 7th Monday

Live gezien door: