Burn NL

Nederland

BURN is een melodieuze Hard Rock & Heavy Metal band uit Driebergen-Zeist. Bij elkaar gebonden door snoeiharde muziek proberen vijf jonge gasten zo vaak en zo hard mogelijk te rocken. Ze proberen origineel te zijn, maar buigen voor de rockgoden en legendes van voor hun tijd. Het is de New Wave of Dutch Heavy Metal: BURN!

Na de oprichting in 2003 stond BURN al snel bekend om zijn stevige live performances. BURN is een band die de “classic” Hard Rock & Heavy Metal speelt, die doet denken aan bands als Deep Purple en Iron Maiden. Het is niet alleen hun favoriete muziek, maar ook hun passie en dat merk je wanneer ze spelen. Na wat verschillende bezettingen kwam in de zomer van 2006 een line-up van BURN die deze passie het beste kon neerzetten. Door de gezamenlijke liefde voor Hard Rock & Heavy Metal, vormde er zich al snel een hechte band. BURN onderscheidt zich van andere bands door juist trouw te blijven aan de roots van deze muziek en dat is te zien en te horen als je BURN live meemaakt. Want ook qua performance heeft BURN het van de beste bands in Hard Rock & Heavy Metal geleerd. Deep Purple, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Iron Maiden, AC/DC, The Who; allemaal bands die BURN beïnvloeden, maar die ze zelf ook op de voet volgen als echte fans.

In 2004 namen ze hun eerste demo-CD “BURN I” op met de nummers “Aimee”, “Dying Town” en “Blow You Away”. In 2005 kwam er een gitarist bij die datzelfde jaar de band ook weer verliet en de drummer meenam. Hierna nam BURN nog één nummer op dat uitgebracht is als demo-single “Hard Rock Las Vegas”.
In 2006, na hun zogenaamde “Black Sabbatical”, vonden ze een nieuwe drummer en een nieuwe gitarist. In deze nieuwe formatie kwam BURN terug en hun terugkomst werd enthousiast onthaald.
2007 begint goed voor BURN wanneer ze het “Geheim van Starsound” winnen.

OUDE OPTREDENS VAN Burn NL

  • 07 jul
  • 01 jul
  • 13 apr `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Burn NL

Wij hebben geen informatie over komende shows van Burn NL. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Burn NL

CD-RECENSIES

Burn NL Burn I cover

Burn NL - Burn I

Het hoogstaande intro bij het nummer 'Dying Town' zou bij de grote metalbands van deze aarde niet misstaan. Helaas wordt die intro in een klap aan gort gereten en teniet gedaan door de daarop...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: