Gebruikers-recensie: concert Something Corporate in Melkweg

Schrijf ook een eigen verslag
Schrijf een verslag over jouw belevingen bij het concert Something Corporate in Melkweg en deel deze met duizenden Podiuminfo bezoekers.
San Diego's Lucky 7 mocht openen. Vier man, gezegend met een drummer die de verpersoonlijking moet zijn van Animal uit de Muppet Show, en er opuit leek om ieder nummer opnieuw zijn stokjes te willen breken.
Het volume dat daarbij werd voortgebracht, ging het hele optreden door gelijk op met de gitaren zonder daarbij versterkers nodig te hebben. Ondanks dat bleef het toch de zonnige Punkrock die ik gewend ben van de bands uit Californië. Wat jammer was, was dat het volume van de zanger niet ver genoeg open stond. Deze werd vooral met de wat steviger nummers weggespeeld door de gitaren. Erg jammer.
En toen... toen was daar Something Corporate. Goede instelling, mooie liedjes, maar vooral... die piano... Letterlijk en figuurlijk kon je niet om de piano heen. Als wezenlijk onderdeel van elk nummer stond hij daar pontificaal midden op het podium.
Vier man op de ene helft van het podium en de leadgitarist op de andere. Hoewel de zanger zich af en toe ook op de andere helft begaf, kwam dat toch een beetje over als het verdomhoekje. De zanger was merendeels druk doende zijn aandacht te verdelen tussen het publiek en zijn piano, die hij voor de afwisseling soms bespeelde door over de toetsen te lopen, en soms door er op te gaan zitten. Toen tegen het einde een jongen uit het publiek vroeg of hij even piano mocht spelen, werd dat verzoek ingewilligd. Onder luide bijval van het publiek liet hij zien ook daadwerkelijk piano te kunnen spelen en verdiende daarmee een drankje van de band en een podiumplaatsje tijdens het volgende nummer.
Hoewel het optreden niet zo lang duurde, was het wel indrukwekkend, en Something Corporate verdient mijns inziens een groter publiek.
Wat vind jij van deze recensie?

REAGEREN

REAGEREN?
Plaats een reactie bij deze gebruikersrecensie.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.