VERSLAG: De Jeugd van Tegenwoordig - 7/12 - Melkweg

VERSLAG:

De Jeugd van Tegenwoordig - 7/12 - Melkweg

Met single 'Watskeburt!?' bleef het niet bij een enkele treffer, ook na de hit in 2005 gaat het namelijk uitstekend met het trio. Niemand die er destijds vergif op durfde in te nemen, dat De Jeugd van Tegenwoordig één van de beste acts van Nederland zou worden. Deze uitspraak is overigens, naast de twee hitalbums, zelfs onderstreept met een MTV Award. In Nederland verkopen ze momenteel alle zalen uit en zo ook vanavond de grote zaal van de Melkweg. Voor het eerst door de zaal uitgenodigd voor een eigen headline optreden, dit beloofd een speciaal optreden te gaan worden.

Om het publiek tot 22.00 uur te vermaken is er gekozen voor Tom Trago. Het spelen voor groot publiek is de dj overigens wel gewend - hij draait met regelmaat in de Now&Wow, Jimmy Woo en Paradiso – en ook vandaag staat hij zelfverzekerd achter de tafels. Helaas blijft de reactie van het publiek erg mild. Het is duidelijk dat niemand voor de beste man gekomen is, maar dat iedereen uitkijkt naar het echte werk. Gelukkig vat hij het niet persoonlijk op en zit zijn zelfverzekerd set netjes uit. Het openen in een uitverkochte zaal moet een erg zware taak zijn, slecht is de dj namelijk zeker niet.

Wanneer de heren Vièze Freddie, Willie Wartaal en P. Fabergé het podium betreden is de zaal plots wakker. Massaal wordt er meegezongen en de bevelen opgevolgd. Het publiek wordt met regelmaat verzocht tot verschillende dingen, van met “de handjes in de lucht te gaan” tot “allemaal even een foto van ons te maken.” Dit laatste gaat gepaard met uitgebreide poses op de planken en veel geflits vanuit het publiek.

Helaas is meesterbrein Bas Bron (De Neger Des Heils) vandaag niet aanwezig en maakt invaller Danny De Funk met regelmaat een foutje. De set van De Jeugd van Tegenwoordig hoort chaotisch en slordig te gaan, er is dan ook niemand die er gepiekerd over zal raken, echter blijft de dj wel het struikelpunt bij het drietal. Dit valt niet alleen vanavond op, maar ook tijdens eerdere optredens. Wanneer hij een opmerking maakt met 'gisteravond in Rotterdam waren ze veel enthousiaster', maakt hij zichzelf nóg minder populair onder de Amsterdammers.

Veel nieuws wordt er vanavond niet uitgeprobeerd en de setlist en grappen kunnen we ondertussen wel dromen, het geeft echter niks. Het is één groot feest; van de voorste rijen totaan de mensen op het balkon. De Melkweg mag ze gerust nog eens uitnodigen, dat zeker.

 

ALTER BRIDGE - 7/12 - HEINEKEN MUSIC HALLHet gitaar geweld van Alter Bridge werd eerder dit jaar al luid toegejuicht...

FUNERAL FOR A FRIEND - 5/12 - MELKWEG Een jaar geleden nog in de grote zaal van de Melkweg, nu in de kleine en nog...