VERSLAG: The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena

Podiuminfo was aanwezig bij Rolling Stones in Johan Cruijff ArenA voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 28 foto's.

Bekijk de The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena foto's

VERSLAG: Karst Jaarsma  

The Rolling Stones

Rock N Roll Will Never Die. Er is een hele generatie muzikanten die deze boodschap tegenwoordig op hoge leeftijd in stand weet houden. Meer wie rock ’n roll zegt, die zegt toch vooral Rolling Stones. Met de COVID-19 pandemie nauwelijks achter de rug pakken de 78-jarige Mick Jagger, de 78-jarige Keith Richards en jonkie van 75 Ron Wood de draad weer op met een uitgebreide Europese Tournee.

Mick Jagger laat op donderdag in de Arena horen het Nederlandse nieuws goed gevolgd te hebben. Een blije oproep voor de boeren en een nog blijere constatering in reactie op YouTube fenomeen Corry dat de Johan Cruijf Arena vandaag toch nog gevuld is met fans die niet naar Frans Bauer zijn gaan kijken. Het is charmant.

De blijdschap slaat snel over naar de fans die ongetwijfeld vele van de 33 shows in Nederland gezien hebben. The Rolling Stones spelen fantastisch. In meer dan twee uur passeert alle kracht van de band. Country ballades, agressieve rock en geweldige blues. De Johan Cruijf Arena is niet de beste plek voor een concert, maar vanavond past het jasje de Stones perfect. De rommelige, los rammelende en soms wat chaotische band maakt de Arena galm zelfs charmant. De zaal is erg licht en er is een sober decor meegebracht. Het toont de kwetsbaarheid van de jaren bij de muzikanten sterker. Dat maakt hen enkel krachtiger. Alsof er geen zestig jaar zijn gepasseerd.

Met name in de tweede helft van de show komt de rock ’n roll band op stoom. De ritmes zijn wat lomer dan in de vroege jaren, maar dat zorgt ook voor de krachtigste momenten. Het basloopje van ‘Miss You’ gaat minuten door totdat een ruwe saxofoonsolo iedereen wakker schudt. De blues krijgt een prachtig eerbetoon in ‘Midnight Rambler’ dat maar niet lijkt te stoppen. Met als climax Mick Jagger die smekend op het podium neerzakt om de bluestrein weer op gang te krijgen.

Mick Jagger is goed bij stem. Hij danst en zwalkt zoals altijd. Keith Richards lijkt zijn instrument nauwelijks te beroeren en oogt stoïcijns onder zijn gebreide mutsje. Ron Wood danst het podium op en neer. Om soms op de gekste plekken met een grijns tevoorschijn te komen. De band viert haar zestigjarige verjaardag en laat dit samenspel perfect samenkomen.

Een groot gedeelte van het publiek zal net zo lang een liefdesrelatie hebben voor deze mannen. Vanavond laten The Rolling Stones zien dat er terecht nog lang geen sprake is van bekoelde liefde. The Rolling Stones schuiven vanavond de houdbaarheidsdatum van live rock ’n roll weer een paar jaar op.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

123
Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena Rolling Stones foto The Rolling Stones - 07/07 - Johan Cruijff Arena
 
123
 

KINGS OF LEON - 07/07 - EVENEMENTENTERREIN A2 WEERT...Kings of Leon (en heel wat voorprogramma's) komen het Bospop terrein...

JOHN LEGEND - 07/07 - AHOY John Legend opent het North Sea Jazz Festival 2022 met Grand Opening Night in...