VERSLAG: Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof

VERSLAG: Johan Latupeirissa  

Kool & The Gang in De Doolhof

Op nog geen 5 kilometer afstand, onder de rook van Venlo, was De Doolhof in Tegelen het decor van het concert van Kool & The Gang. Een band die van oorsprong jazz speelde onder de naam Jazziacs, heeft zich in de jaren erna, ontpopt tot een band vol disco, soul en funk. Dit jaar vieren zij hun 50-jarig jubileum en trakteerde het publiek op een muzikaal feest.

Volgens de aankondigingen was de start om 20.00 uur gepland. Het publiek werd tussentijds opgewarmd door de muzikale soul-deuntjes van de DJ. Echter door een vertraging beklom de band het podium pas rond 20.45 uur. Het licht ging uit en de spot aan ….. vol verwachting klonk de intro. Een gejuich klonk in De Doolhof. Al vroeg in de set vroeg de band welke nummers het publiek wou horen. Uiteraard zat daar ‘Celebration‘, ‘Get down on it‘ en ‘Ladies night‘ tussen. Die nummers spaarde de band voor de finale. ‘Joanna‘ bijvoorbeeld waarbij de koperblazers mee de backing vocals voor hun rekening namen. De band onderstreepte wel degelijk veel meer hits in de catalogus te hebben dan die drie.

De drummer tikt af en de eerste klanken vervoeren je naar “Tonight”. Ook hier laat de band zien dat ze kwalitatief sterk zijn. Door naar “Fresh” en vervolgens “Too Hot”.
Het zittend publiek sprong op bij het horen van de eerste tonen en dansten mee met de groovende muziek. Een band van wereldformaat met rasechte muzikanten laten horen dat zei het niet zijn verleerd. Een complete show waarbij de choreografie niet te wensen over laat, laat zien dat zij de moves onder controle hebben. Het zijn allen multitalenten. Een switch van instrumenten, en het zo goed bespelen en ook fijn om te zien: die aanstekelijke synchrone dansjes van de heren achter hun microstatief terwijl de kopstem van de zanger feilloos aangesproken werd en een trombonesolo uitmuntend bleek. “Let’s Go Dancin”!

Vanaf de eerst seconde tot de laatst gespeelde noot heeft het publiek het maximale van Kool & The Gang gezien- en gehoord. Chapeau, en op naar het volgende lustrum.

FOTOGRAFIE: Johan Latupeirissa  

Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof Kool And The Gang foto Kool & The Gang - Live in de Doolhof - 05/09 - Openluchttheater De Doolhof
 
 

AYREON - 12/09 - 01312000 Ayreonaughts uit 64 landen bevolkten Tilburg en omgeving om 1, of vaak...

OH SEES - 07/09 - PARADISO Voor een heftig avondje uit was je bij de Oh Sees aan het juiste adres....