VERSLAG: P!nk - 16/06 - Johan Cruijff ArenA

VERSLAG: Janske van den Broek  

P!nk - 16/06 - Johan Cruijff ArenA

Na ruim zes jaar is P!nk eindelijk weer in Nederland, tijdens haar Beautiful Trauma World Tour staat ze in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Binnen enkele minuten waren alle tickets voor deze show uitverkocht en eindelijk is het zo ver!

Met 'Get The Party Started' opent P!nk de avond, al slingerend boven het podium. Als een rasartiest in hart en nieren laat ze vanaf de allereerste minuut zien waar ze goed in is. Zingen en performen, zoals alleen de beste entertainers dat doen. Samen met haar band en dansers zet ze een show neer, die staat als een huis.

Theatrale kostuums worden keer naar keer afgewisseld met de nodige glittercatsuits. Samen met indrukwekkende zang, dans en visuals neemt P!nk ons mee op een muzikaal avontuur. Een avontuur over 'Revenge' , met een grote Eminem opblaaspop (deze had hij nog tegoed) en een mash-up van 'Funhouse' en No Doubt's 'Just A Girl'.

Maar ook de boodschap 'je mooi bent zoals je bent', welke Alicia Moore vanavond aan haar publiek wilt overbrengen. Zo luisteren we naar haar memorabele speech over haar dochter Willow, tijdens de VMA's, gevolgd door het krachtige 'What About Us' en 'I Am Here'. Kippenvel en saamhorigheid vullen de Arena.

Naar mate het zonnetje langzaam onder gaat hoe meer er gedanst wordt in het publiek. Ondanks dat het geluid in de Arena beschamend slecht is, weet P!nk haar fans continu te boeien met haar krachtige stem en dans. Tijdens het prachtige 'Try' laat ze zichzelf door twee mannelijke dansers over het podium heen gooien. Alsof we samen in haar videoclip zitten.

P!nk geeft zich vanavond voor 100% en pakt iedere hit in met een perfecte verpakking, waardoor de muziek nog meer tot leven komt en haar boodschap het publiek echt weet te raken. Tijdens het voorstellen van haar dansers maakt dochter Willow ook een dansje op het podium. Voor het eerst speelt ze samen met zanger Wrabel live het ontroerende duet '90 Days', wat terug te vinden is op haar nieuwste album Hurts 2B Human.

P!nk sluit het spektakel al vliegend met salto's over het publiek af tijdens het krachtige 'So What', met als afsluiter 'Glitter In The Air'. P!nk bewijst maar weer dat ze een van de beste vrouwelijke entertainers is van dit moment. Haar stem, enthousiasme, talent en boodschap zorgen vanavond voor een onvergetelijke avond. Wauw!

 

AMYL AND THE SNIFFERS - 14/06 - DE NIJVERHEIDDe Australische livesensatie Amyl and the Sniffers ging als een wervelwind...

WILCO - 15/06 - PARADISO Wilco is buitencategorie, dus als de band naar Nederland komt, is Podiuminfo...