VERSLAG: Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live

VERSLAG: Anne-Marie Kok  

Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live

Ms Lauryn Hill staat bekend als een groot artiest, maar ook als een artiest met gebruiksaanwijzing. Dat heeft ze deze tour al meermaals bewezen, door bijvoorbeld meer dan een uur te laat op het podium te verschijnen. Groot is dan ook de opluchting als ze een klein half uurtje na de afgesproken tijd het podium bestijgt.

Het publiek heeft er zin in. Het is lekker vol in de zaal, alle kaarten zijn op een haar na over de toonbank gegaan. Wat opvalt is dat het een heel gemêleerd publiek is, fans uit de jaren ’90 die de grote Ms Lauryn Hill toch een keer live willen zien, maar ook jongeren die nieuwsgierig zijn naar deze oldscool dame.

De show start met een filmpje van een schoolklas, waarbij de namen van alle leerlingen worden opgenoemd, en de leerlingen braaf antwoorden met ‘yes’. Zoals je wel kunt raden gaat het mis bij Lauryn Hill. Lauryn Hill? Lauryn Hill? LAURYN HILL? Stilte… We kunnen starten met het vieren van het 20-jarig bestaan van het fantastische album ‘The miseducation of Lauryn Hill’. Ze wordt aangekondigd met veel bombarie: The Queen, The Living Legend. Als je je zo laat aankondigen dan heb je wel een aardige portie zelfvertrouwen.

Met haar imposante bontjas en nog wat gereserveerde uitstraling vult ze de zaal als een echte diva. Ze start rustig, staand achter een microfoonstandaard, met ‘Lost Ones’. Die-hard fans zingen het nummer gelijk van begin tot eind mee. Het geluid is in het begin van de show niet zo best, maar dat lijkt niemand te deren. De kracht van haar songs en haar superherkenbare stem nemen iedereen mee in een heerlijke trip.

Ms. Lauryn Hill brengt een sterke, complete show. De opbouw van de set is strak. Ze volgt de volgorde van het album niet, en dat werkt prima. Zoals 'Everything Is Everything' goed past in de opbouw van de show, zo is 'Doo Wop (That Thing)' juist passend aan het einde van de show, als ze het publiek volledig voor zich gewonnen heeft. Er is ook veel aandacht besteed aan de looks. De stage is prachtig, met veel visuals. Haar vijfkoppige band staat als een huis en de drie backgroudsingers vullen haar stem mooi aan.

Heeft ze de hoogdravende aankondiging waargemaakt? Jazeker!

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live Lauryn Hill foto Lauryn Hill - 06/12 - Afas Live
 
 
festival logo

MIYA FOLICK - 04/12 - DE HELLINGDe amerikaanse Miya Folick in de Helling. Bekijk de foto's!

festival logo

KYLE - 4/12 - MELKWEG Kyle staat tijdens zijn eerste Nederlandse concert op het podium van de...