VERSLAG: Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Interpol in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Marco Vlot  

Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg

Eigenlijk is het na twee nummers al duidelijk. Interpol is in vorm en de zaal heeft er zin in. Die zaal, de Ronda in TivoliVredenburg, is kleiner dan Paul Banks en kornuiten gewend zijn in Nederland. Het wekt dan ook geen verbazing dat het optreden stijf uitverkocht is.

Met de uitvoering van opener ‘Pioneer to the Falls’ maakt Interpol meteen indruk. De band is als altijd strak in pak gekleed. Een blauw verlicht podium waar een discobol boven hangt die het witte licht door de hele zaal weerkaatst vult de onheilspellende gitaarmelodieën van het nummer aan. Interpol speelt strak en komt gretig over. Direct daaropvolgend gooit de band met ‘C’mere’ het tempo omhoog en kan er weinig meer misgaan.

Interpol is er vanavond echter niet alleen om oud werk te spelen. De band heeft een nieuw album uit dat uitstekend wordt ontvangen: Merauder. Ook dit komt uitvoerig aan bod. De stijl van Interpol zal nooit enorm veranderen en de nieuwe nummers passen dan ook prima tussen het oude werk.

De nadruk ligt tijdens het optreden op Merauder en de eerste drie albums. Met slechts één nummer per album komen Interpol en El Pintor er bekaaid vanaf. Dit betekent echter wel dat er voldoende ruimte is voor publieksfavorieten als ‘Evil’ en ‘Slow Hands’. De band speelt uiteindelijk bijna twintig nummers. Niet verkeerd.

Tussen nummers door bedankt zanger en gitarist Paul Banks met een glimlach het publiek. Dit is in het geval van Interpol geen gegeven. Het is prettig om te zien dat Banks het net zo naar zijn zin heeft als het publiek dat vrijwel ieder nummer na de eerste noten met gejuich begroet.

Vorig jaar tourde Interpol nog om het 15-jarig bestaan van debuutalbum Turn On The Bright Lights te vieren. Vanavond blijkt dat Interpol in 2018 ook met nieuw werk nog steeds relevant is.

FOTOGRAFIE: Bernard Bodt  

Nilüfer Yanya foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Nilüfer Yanya foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Nilüfer Yanya foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg Interpol foto Interpol - 27/11 - TivoliVredenburg
 
 

LIL PUMP - 27/11 - 013Lil Pump mag gerust een superster genoemd worden. De 18-jarige rapper staat...

BENEFIETCONCERT 'MAG IK DAN BIJ JOU' - 26/11 -... De Utrechtse cabaretière en zangeres Claudia de Breij was samen met Paul de...