VERSLAG: Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE

VERSLAG: Kim Raven  

Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE

Zondagavond 15 april is een uitzinnig publiek klaar om zich onder te dompelen in een kleine twee uur hiphop met niemand minder dan Macklemore. Zijn tweede solo album Gemini kwam vorig jaar uit en daarom staat hij zonder Ryan Lewis in Amsterdam vandaag.

De Amerikaanse rapper weet hoe hij zijn publiek mee krijgt, na de opening 'Ain't Gonna Die Tonight' (ook de openingstrack van zijn album) vraagt hij aan iedereen die fysiek kan staan, zeker op het balkon, om dan ook te gaan dansen. Vanaf dat moment is er geen seconde meer dat iemand in AFAS LIVE bedenkt om te gaan zitten.

Macklemore zorgt continu voor interactie met het publiek, hierdoor is het een feestje om aanwezig te zijn. De setlist bevat nummers van zijn nieuwe album zoals 'Firebreather' en 'Willy Wonka'. Het publiek springt, danst en zingt mee met elke song, van dit album, maar ook van de oudere albums.

Macklemore zingt natuurlijk ook wat oudere nummers, zoals 'Thrift Shop' en 'Same Love'. Deze laatste hit leidt hij zoals altijd in met een twee minuten durende prachtige speech waarin hij iedereen ongeacht geslacht of hoe je jezelf wil noemen, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur welkom heet bij zijn shows, vanavond en elke show ooit. Het publiek reageert uitzinnig.

De rapper staat niet in zijn eentje op het podium, naast danseressen en andere zangers, staan er ook trompetisten en een drummer op het podium. Hierdoor is het niet saai om naar te kijken. Daarnaast zijn de visuals goed afgewisseld met beelden van het publiek en van de camera. Zo zie je bij 'Willy Wonka' stukken van de film, en bij 'Same Love' beelden van gayvlaggen.

Tijdens 'Can't Hold Us' vraagt hij of iedereen zijn telefoon weg wil doen en alleen maar wil springen en dansen, alsof er nog geen mobiele telefoons waren. Er zijn inderdaad enkele telefoontjes te zien maar het publiek doet wat hij vraagt. Alle armen gaan in de lucht en je ziet duidelijk dat deze energie iets met iedereen op het podium doet.

Het concert eindigt na een kleine twee uur met het nieuwe nummers 'Glorious' waarna iedereen moe, bezweet, maar voldaan en gelukkig de AFAS LIVE verlaat.

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE Macklemore foto Macklemore - 15/04 - AFAS LIVE
 
 
festival logo

JADIS - 06/04 - BOERDERIJJadis streek vanavond neer in Zoetermeer voor een show in Boerderij....

festival logo

THEO KATZMAN - 15/04 - BIRD Theo Katzman stond vanavond in BIRD Rotterdam en Podiuminfo was erbij voor...