VERSLAG: The Kelly Family - 24/03 - Ahoy

Podiuminfo was aanwezig bij The Kelly Family in Ahoy voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 10 foto's.

Bekijk de The Kelly Family - 24/03 - Ahoy foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

12

The Kelly Family - 24/03 - Ahoy

The Kelly Family, één van de meest succesvolle Ierse bands aller tijden, is voor het eerst sinds 1999 weer op tour. Vanavond is de familie te zien in Rotterdam Ahoy. Het is één van de 30 concerten van de grote comeback tour genaamd ‘We Got Love’. Deze tour is in het leven geroepen ter gelegenheid van het nieuwe album met dezelfde naam.

Na al die jaren staan er nog steeds meterslange wachtrijen voor The Kelly Family en de beperkte staanplaatsen waren in no-time uitverkocht. De overige plaatsen zijn zitplaatsen op de arenavloer of in de ring. Je vraagt ​​je al snel af waarom er stoelen zijn, want die lijken al na het eerste nummer helemaal overbodig.

Zodra de bandleden het podium betreden heb je het gevoel dat je in een compleet andere wereld bent. Jimmy Kelly is degene die het publiek verwelkomt: “You are going to smile, cry and jump”, vertelt hij. Vervolgens stelt hij het publiek voor aan zijn broers en zussen en kan het spektakel beginnen. Helaas is niet de hele familie compleet. Paddy is één van de afwezige leden. Hij werkt momenteel aan zijn solocarrière onder de naam Michael Patrick Kelly en maakt daarom geen deel uit van de comeback.

Met ‘I Can’t Stop The Love’ begint de show van de broers en zussen. Jimmy zingt de solo-partijen, terwijl Patricia percussie, Joey gitaar en Angelo drums speelt. De anderen zingen in harmonie. Daarnaast worden ze begeleid door een zestal muzikanten, reikend van elektrische gitaar tot de traditionele Ierse Bouzouki en de viool. De uitgebreide familie geeft elkaar de ruimte op het podium en terwijl video's uit het verleden op de achtergrond worden afgespeeld, danst en zingt het publiek enthousiast mee.

Voorafgaand ‘Come Back To Me’ bedankt Kathy ene Menno die blijkbaar de band naar Nederland heeft gehaald. Tijdens ‘We Got Love’ is er een zogeheten kiss/hug cam. Het lijkt even of je bij een sportwedstrijd bent beland. De instructie is duidelijk: als de camera je in het vizier heeft, moet je degene naast je zoenen of een knuffel geven. Dit leidt tot zeer vermakelijke momenten en iedereen heeft duidelijk plezier.

Het concert is heel divers. Van uitstapjes naar emotionele Spaanse nummers zoals ‘Hecho La Ronda’ tot Ierse folkmuziek. Maar voornamelijk zingt The Kelly Family in een taal die iedereen begrijpt: de taal van de liefde. De stemmen zijn de sterkste wapens van de band. Dit is goed te horen in nummers als ‘First Time’ en ‘An Angel’.

Kathy vertelt over de moeilijke tijden in Parijs. De familie heeft daar twee jaar in een oud hotel gewoond. Ze hadden geen geld en hun moeder was net overleden. In de metro zongen ze liedjes, waaronder de Franse chanson ‘Une Famille C'est Une Chanson’.

12

FOTOGRAFIE: Charles Batenburg  

The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy The Kelly Family foto The Kelly Family - 24/03 - Ahoy
 
 

FLONTI STACKS - 23/3 - CAPSLOCRonnie Flex, ook wel Flonti Stacks, zet vanavond Capsloc op zijn kop tijdens...

TIM KNOL - 23/03 - PARADISO NOORD Tim Knol stond vanavond in Paradiso-Noord en Podiuminfo was erbij! Bekijk...