VERSLAG: Waterparks - 13/3 - Dynamo

VERSLAG: Francis Pronk  

Waterparks - 13/3 - Dynamo

Het is vandaag de tweede dag van de Europese tour van Waterparks. Het Texaanse poprocktrio heeft eerder dit jaar het nieuwe album ‘Entertainment’ uitgebracht en vandaag is het de beurt aan de fans in Dynamo om het nieuwe materiaal voor het eerst live te horen.

De suport-act is het vijfdelige Dead! uit Londen. In 2016 was de band te zien op het showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen en vanavond is de eerste keer dat de band een clubshow geeft op Nederlandse bodem. Weliswaar met een andere drummer dan voorheen, maar veel sterker dan twee jaar geleden. Vanaf het moment dat Dead! op het podium verschijnt, blaast de energie ervan af. Snijdende riffs en hard beukende drums klinken door Dynamo. De stem van frontman Alex Nelson doet bij vlagen denken aan de stem van Gerard Way van My Chemical Romance. Verder hoor je duidelijk door welke bands Dead! is geïnspireerd. Zo hoor je 60’s rock terug als die van Led Zeppelin en The Who, maar ook moderne rock zoals van The Strokes. Dead! bracht eind januari het debuutalbum ’The Golden Age of Not Even Trying' uit en speelt naast materiaal van dit album, ook ‘Skin’, afkomstig uit 2015. Samen met ‘You’re So Cheap’ en ‘Up for Ran$om’ de parels van de set. Helaas is het publiek nog wat tam, maar ondanks dat heeft Dead! geweldig werk verricht. Deze jongens hebben veel potentie en je gaat ongetwijfeld nog veel van hen horen.

Waterparks opent de set met ‘Entertainment' en '11: 11’, maar bij ‘Blonde’ zetten ze de boel pas écht op stelten. De eerste crowdsurfer van de avond verschijnt, maar halverwege het nummer valt ineens het licht uit. Het probleem wordt gelukkig snel verholpen en Waterparks hervat professioneel de set alsof er niets is gebeurd. Het lijkt er even op dat ze het nieuwe album integraal gaan spelen, maar na ‘Peach (Lobotomy)’ reizen ze terug in de tijd met ‘Crave’ en vervolgens ‘Take Her To The Moon’ en ‘Royal’ uit het ‘Double Dare’-tijdperk . Het publiek zingt de teksten woord voor woord mee. Er hangt een zeer goede sfeer in de zaal en de fans genieten met volle teugen.

Crewmember Johnny wordt voorgesteld en het publiek wordt aangemoedigd om te crowdsurfen. Johnny moet de boel in banen leiden en vangt de enthousiaste fans op. Een fan die op het podium belandt, mag een stukje meezingen voor ze weer het publiek inspringt. Het is een doldwaze boel.

Na een akoestische versie van ‘Lucky People’ wordt er geknald met ‘Not Warriors’. De set is grotendeels gebaseerd op nieuw materiaal. Op ‘Rare’ na is de gehele nieuwe plaat live ten gehore gebracht. Deze tour heet niet voor niets ‘Entertainment’-tour en entertainen, dat kan Waterparks als geen ander.

FOTOGRAFIE: Joyce van Doorn  

DEAD! foto Waterparks - 13/3 - Dynamo DEAD! foto Waterparks - 13/3 - Dynamo DEAD! foto Waterparks - 13/3 - Dynamo DEAD! foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo Waterparks foto Waterparks - 13/3 - Dynamo
 
 
festival logo

AVATAR - 13/03 - TIVOLIVREDENBURGAvatar maakte er een echte circusvoorstelling van in Tivoli. Inclusief een...

festival logo

SOL HEILO - 08/03 - DE HELLING De Noorse zangeres Sol Heilo, bekend van de band Katzenjammer, gaf een...