VERSLAG: Khalid - 07/02 - AFAS Live

VERSLAG: Gracia Visscher  

Kahlid - AFAS Live

De Amerikaanse zanger Khalid streek woensdagavond neer in Amsterdam voor een uitverkochte show in AFAS Live. Zijn grootste show van de tour tot nu toe! We gingen langs om te kijken hoe dit Khalid afging.

Er blijken al snel een aantal dingen mis te zijn. Niet omdat Khalid geen superster in de maak is; de soulstem, de danspassen, de uitstraling. Hij heeft het allemaal. De matige indruk van de show komt vooral door een aantal elementen rondom de show en de constructie van het podium.

Wat na twee nummers opvalt is dat de zanger nogal eenzaam op het podium staat. De band en dansers, die af en toe spontaan verschijnen voor een stukje choreografie, verschuilen zich achter een groot videoscherm. De zanger loopt alleen over het gigantische podium en probeert contact te maken met de zaal. Dat lukt voor de eerste helft van het publiek. Er is te weinig interactie om de volledige zaal te bereiken waardoor de energie na de eerste vier nummers volledig inzakt.

Tot ver in de show blijft Khalid op dit tempo hangen. Maar plots is daar 'Angels' en de uithaal op het eind. Het lijkt het publiek, vooral achter in de zaal, weer volledig wakker te schudden!

De tweede helft van het concert gaat zichtbaar beter. Khalid, hoewel hij naar eigen zeggen zo ziek als een hond is, komt energieker over en praat meer met het publiek. De hoogtepunten van het concerten komen dan ook uit deze kant van de setlist. Een van de knallers van de avond is bijzonder genoeg een cover van Marshmello ('Silence'). Maar ook 'Location' en afsluiter 'Young Dumb & Broke' doen het geweldig.

Met dit einde komt Khalid toch over de eindstreep. Ziek en alleen op het podium is geen goede mix om de AFAS Live over te nemen, zo blijkt. De Amerikaanse zanger heeft nog het een en ander te leren over het bereiken van een grote zaal maar eerlijk is eerlijk: Khalid heeft, met zijn lieve R&B sound en toegankelijke uitstraling zeker de gun factor mee. Op naar een betere set in de AFAS Live!

FOTOGRAFIE: Eva Ruiten  

Liv Dawson foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Liv Dawson foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live Khalid foto Khalid - 07/02 - AFAS Live
 
 
festival logo

GLEN HANSARD - 11/02 - TIVOLIVREDENBURGTerwijl in het Zuiden er flink carnaval wordt gevierd, geeft Glen Hansard in...

festival logo

DROPKICK MURPHYS / FLOGGING MOLLY - 10/2 - AFAS LIVE Een van de meeste gedroomde combinaties binnen een muziekgenre treedt...