VERSLAG: Rotting Christ / Carach Angren - 27/01 - De Helling

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Rotting Christ / Carach Angren - 27/01 - De Helling

De programmeurs van Tivoli De Helling weten het voor de zoveelste keer klaar te spelen om een weergaloze package te boeken. Black metal om je vingers bij af te likken passeert vanavond de revue verspreid over drie verschillende nationaliteiten.

Svart Crown opent de avond en staat inmiddels bekend als een van die bands. Een van die bands die graag mee komt op tour met de grotere jongens uit het genre. Inmiddels weten we daarom ook dat hun shows altijd dienen als een fijne start. Dat is vanavond niet anders. Ondanks het vreemd afgestelde geluid zetten de mannen een goeie toon voor wat er nog komen gaat. Svart Crown speelt een strakke set en zorgt voor een mooie interactie met het publiek. Helemaal niet verkeerd!

Al snel is duidelijk dat een flink deel van het aanwezige publiek is gekomen voor Carach Angren. Deze heren hebben zich inmiddels ontpopt tot een van de meest gevestigde namen binnen de Nederlandse metal scene. De band opent op een manier waar ze goed in zijn. Er wordt een creepy horror setting gecreëerd en de fans worden direct op hun wenken bediend. De sfeer is imponerend en de podiumpresentatie is geweldig. De corpse paint is gelikt en het roterende keyboard zorgt voor vernieuwing op het podium. Aangezien de set verder qua ritmewisselingen en individuele klasse overweldigend is mogen we wel spreken van een stukje kunst. Het is echter wel wat veel. Een uur lang 'all over the place' vergt aardig wat inspanning. Zeker voor de luisteraar die wat minder bekend is met het werk van Carach Angren. Desalniettemin is het optreden van zeer hoge klasse. Gaat dat zien!

Met inmiddels ruim 30 jaar ervaring op zak mag Rotting Christ zich absoluut tot de grote jongens rekenen binnen de black metal scene. De muziek van deze heren varieert van het traditionele black metal geluid tot aan groovy riffs waarbij ook het spring vee aan zijn trekken komt. De band opent de set vanavond met publiekslieveling '666'. De haren vliegen je direct om de oren. Het geluid staat perfect. De antichrist is gearriveerd! De set bestaat met name uit tracks van de laatste albums. De snelle nummers worden afgewisseld met prachtige opzwepende nummers als 'Elthe Kyrie'. Het kleine zaaltje leent zich zelfs nog voor een wall of death bij de Thou Art Lord –cover 'Societas Satanas'. Als toegift is er enkel nog ruimte voor het vanavond veel aangevraagde 'Non Serviam'. Rotting Christ speelt vanavond met een flinke dosis energie de vlammen van de hel. De band weet een zaal precies daar te krijgen waar zij hen hebben willen. Prachtig optreden van deze helden!

Carach Angren gaan we de komende jaren nog veel zien en terecht. De heren van Rotting Christ zijn de afgelopen jaren regelmatig in ons land geweest en deze traditie mag aangehouden worden. De band speelt fantastisch vanavond en mag deze kunsten eindeloos herhalen!

 

ESCAPE THE FATE - 8/2 - MELKWEGEscape The Fate stond vanavond op het podium van de Melkweg en podiuminfo was...

BONE THUGS N HARMONY - 03/02 - MELKWEG Hiphop supergroep Bone Thugs N Harmony speelt in de Melkweg hits als...