VERSLAG: Lorde - 04/10 - 013

VERSLAG: Gracia Visscher  

Lorde

De Nieuw-Zeelandse Lorde bracht in juni dit jaar, voor het eerst in 4 jaar, een nieuw studioalbum uit. Met Melodrama lanceert de zangeres zichzelf uit haar tienerjaren en in een wereld waar persoonlijke groei en emoties centraal staan. Waar je 'twenties' precies over horen te gaan.

De 013 in Tilburg staat vanavond dan ook niet alleen maar vol met tienermeisjes. Mannen en vrouwen van allerlei leeftijden zijn op de Melodrama tour afgekomen, die ons precies zal brengen wat muziek en een live concert zou moeten brengen; een ontsnapping van het dagelijkse leven.

De zaal in Tilburg is perfect in grootte voor de zangeres. Hoewel ze de show volledig in haar eentje draagt zakt de energie nooit helemaal weg. De set is verdeeld in drie delen met elk een eigen unieke lichtinstallatie, lichtplan en outfit. De visuals worden getoond op een klein scherm aan de zijkant van het podium. Het voelt een beetje alsof we een groots uitgezet huiskamerconcert bijwonen. 'You all look like people I would like to hang out with!', roept Lorde tijdens een van haar praatjes.

Nummers van het nieuwe album Melodrama worden door het publiek net zo goed opgepakt als oudere hits. Binnenkomer ‘Homemade Dynamite’ zet de toon met de visuals en intense electronische beats. Ook ‘Magnets’ komt langs, de samenwerking met producer duo Disclosure. Kippenvel moment? Het kwetsbare ‘Liability’ waar menig traan bij wordt gelaten. De zaal in Tilburg voelt dan ineens heel klein.

Met de laatste set na een intermissie wil Lorde overduidelijk eindigen met energie. ‘Royals’ wordt door de hele zaal meegezongen, net als nieuwste single ‘Perfect Places’. Met ‘Green Light’ heeft de Nieuw-Zeelandse de perfecte afsluiting van een al heel sterke set. Met nog maar het tweede album op zak en 20 jaar zien we Lorde nog jaren het publiek veroveren met haar intelligente doch emotionele teksten, aanstekelijke dansmoves en minimalistische beats. Buiten de zaal staan inmiddels ouders te wachten om het jongere publiek op te halen terwijl Lorde nog een keer op het podium verschijnt voor een klein encore in de vorm van ‘Loveless’. Had voor ons niet gehoeven maar hoe meer Lorde, hoe beter!

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

  12  
Lorde foto Lorde - 04/10 - 013 Khalid foto Lorde - 04/10 - 013 Khalid foto Lorde - 04/10 - 013 Khalid foto Lorde - 04/10 - 013 Khalid foto Lorde - 04/10 - 013 Khalid foto Lorde - 04/10 - 013
 
  12  
 
festival logo

ALARION - 29/09 - DB'SHet publiek voor het allerlaatste concert van Alarion werd opgewarmd door de...

festival logo

YORI SWART - 03/10 - PARADISO Paradiso was van Yori Swart vanavond en Podiuminfo was erbij. Bekijk hier de...