VERSLAG: Nena - 09/09 - Openluchttheater Hertme

VERSLAG: Anne-Marie Kok  

Nena pakt Hertme in

Afgelopen zaterdag was er een bijzonder affiche bij openluchttheater Hertme. Nena. Nena kennen de meesten van ons natuurlijk als de zangeres van '99 luftballons', maar als je vraagt naar een tweede hit van haar wordt het al snel stil. Vraag was dan ook of ze het waar zou kunnen maken voor de bijna 2000 mensen in dit mooie theater.

Dat kon ze! Nena bracht een sterke band mee en twee achtergrondzangeressen. Samen zetten ze een show neer die recht deed aan haar oude werk, maar tegelijk ook een fris en edgy was. Soms neigend naar (hard) rock, soms dwepend met electro.... Ze bracht een mooie mix van songs uit haar hele carrière, in verrassende arrangementen. Daarbij is ze innemend en bespeelt het publiek met groot gemak. Omdat het haar enige Nederlandse show was, waren er veel superfans op af gekomen, die ook nog eens zeer tekstvast waren. Dat gaf een heel mooie sfeer in het toch al zo sfeervolle theater. Een enkele keer had ze de hulp van haar achtergrondzangeressen nodig, maar al met al was ze toch nog erg goed bij stem.

De uitvoering van '99 luiballons' werd omlijst door een aantal enorme ballonnen met liefdevolle teksten, mooi! Na een kleine anderhalf uur was het klaar, maar iedereen miste nog haar duet met Kim Wilde, 'Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann'. Deze zong ze als toegift, waarna de show uiteindelijk echt eindigde met 'Zusammen', en dat was precies hoe we ons voelden!

Metropool Hengelo organiseert enkele keren per jaar concerten in Openluchttheater Hertme, waarbij Racoon en Bløf vaste gasten zijn. Maar dit was toch wel een show die in de boeken gaat, een bijzonder optreden van een bijzondere zangeres.

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

Nena foto Nena - 09/09 - Openluchttheater Hertme Nena foto Nena - 09/09 - Openluchttheater Hertme Nena foto Nena - 09/09 - Openluchttheater Hertme Nena foto Nena - 09/09 - Openluchttheater Hertme
 
 
festival logo

CHRISTOPHER PAUL STELLING - 12/09 - SUGARFACTORYChristopher Paul Stelling is de komende dagen in de Nederlandse clubs te zien...

festival logo

MOTHER'S FINEST - 05/09 - MEZZ Mother's Finest stond vanavond in Mezz in Breda en dat zag er zo uit!