VERSLAG: Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg

Eerder deze week zette Simple Plan al in Tilburg de 013 in vuur en vlam. Vanavond is het de beurt aan nog een bekende poppunk-band uit de jaren nul om hetzelfde te doen met de TivoliVredenburg in Utrecht. Good Charlotte treedt op met maar liefst vier bands in het voorprogramma, Sleeping With Sirens, Issues, State Champs en Mallory Knox.

De Ronda-zaal stroomt al vrij vroeg vol en dat is maar goed ook want om 18:15 trapt de eerste band de avond al af. De Britse muzikanten van Mallory Knox betreden het podium en zetten gelijk hoog in en spelen alsof het hun eigen show is. De sfeer zit er vanaf het eerste nummer al goed in.

Daarna volgt Issues die duidelijk minder lekker speelt als geheel. De bassist gaat wel fantastisch los en redt daarmee het optreden dat erg lijdt onder de slechte vocalen van de twee zangers. De vocals komen te zacht binnen terwijl de aanmoedigings-kreten tussendoor wel prima te verstaan zijn.

Vervolgens is State Champs aan de beurt die het niveau weer flink omhoog schroeft. Als een leek bij deze band naar binnen zou lopen zou die denken dat dit de hoofdact is. De band speelt met overtuiging en weet een oprechte connectie met het publiek op te bouwen.

Dan is het tijd voor Sleeping With Sirens. Voordat de band opkomt is de hoge stem van zanger Kellin Quinn al te horen vanaf achter het gordijn. Dan komen de bandleden op onder luid gejoel. De Amerikaanse band staat als een huis en de zang komt moeiteloos boven het gitaar- en drumgeweld uit. Het is duidelijk een goede zet om deze band mee te nemen als supportact want het publiek kent veel van de nummers uit het hoofd.

Tijdens de opbouw voor de hoofdact worden er poppunk-klassiekers gedraaid en is er al een gezellig feestje gaande. Dan doven de lichten en begint eindelijk de show van de band waar iedereen voor gekomen is.

Direct na opkomst wordt ‘The Anthem’ ingezet van het album dat Good Charlotte op de kaart zette: The Young and Hopeless uit 2002. De menigte gaat gelijk los en er ontstaat al een kleine moshpit. De band speelt geroutineerd en de tweelingbroers Joel en Benji Madden doen moeiteloos de zang. Na een paar nummers richt lead-zanger Joel zich tot het publiek. Dat gaat wat stroever en de inmiddels 38-jaar oude rockster lijkt weinig energie of inspiratie te hebben voor zijn peptalk.

Toch blijft de show prima overeind. De sfeer zit er nog altijd goed in en de band levert de nummers die de fans willen horen goed af. Onder andere ‘My Bloody Valentine’, ‘Girls & Boys’ en ‘Predictable’ komen voorbij.

Gaandeweg worden de praatjes tussendoor energieker en komen de frontmannen oprechter over. Tegen het einde wil Joel erg graag een herinnering scheppen met het publiek en zorgt ervoor dat er een grote wall of death plaatsvindt. Met de grootste hits ‘I Just Wanna Live’ en ‘Lifestyles of the Rich & Famous’ wordt de set afgesloten.

Good Charlotte eindigt een beetje abrupt de show en daardoor voelt het alsof de band nog terug gaat komen voor een toegift. Deze blijft echter uit. Toch kunnen de muziekliefhebbers na een avondje terug naar hun tienertijd voldaan naar huis. De beste nummers die de groep heeft zijn erg leuk om live eens meegemaakt te hebben met een zaal vol gelijkgestemden.

FOTOGRAFIE: Eva Bakker  

12  
Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Sleeping With Sirens foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg Good Charlotte foto Good Charlotte - 10/06 - TivoliVredenburg
 
12  
 
festival logo

THE LIVING END - 11/06 - MELKWEGDaar waar The Living End bij het vorige bezoek aan ons land nog in de Pepsi...

festival logo

PASSENGER - 07/06 - DE OOSTERPOORT De Oosterpoort ontving vanavond Passenger. Podiuminfo reisde naar het hoge...