VERSLAG: Wednesday 13 - 06/06 - Dynamo

VERSLAG: Francis Pronk  

Wednesday 13 - 06/06 - Dynamo

Ex-Murderdolls en Frankenstein Drag Queens From Planet 13 frontman Wednesday 13 keert met zijn band terug naar Nederland. Dit keer in Dynamo te Eindhoven.

Het is exact dertien jaar geleden dat de band Wednesday 13 voor het eerst in Nederland optrad. Wednesday 13 heeft door de jaren heen aardig wat bandwisselingen gehad en alleen de zanger is nog een origineel lid. De huidige formatie bestaat, buiten Joseph Poole a.k.a Wednesday 13, uit gitaristen Roman Surman en Jack Tankersly, bassist Troy Doebbler en drummer Kyle Castronovo.

Het kwintet opent met ‘What The Night Brings’, de eerste single van het nieuwe album 'Condolences’, dat op 2 juni jl. is verschenen. De bandleden zijn uitgedost met lagen make-up en de basement van Dynamo heeft vanavond een spookachtige sfeer. Om de haverklap klinken er samples uit horrorfilms. Tijdens ‘Keep Watching The Skies’ schijnt Wednesday 13 in het publiek met een lamp en tijdens ‘Serpent Society’ verschijnt hij met een cape en een masker van de duivel op het podium. Dit is niet de enige verkleedpartij van de avond, want bij nieuwste single ‘Condolences’ komt Wednesday 13 het podium op in exact dezelfde outfit als in de videoclip en tijdens ‘I Love To Say Fuck’ heeft hij een slagersvest aan. Er wordt dus genoeg aandacht besteed aan de shows om het publiek te entertainen.

De nieuwe nummers hebben pakkende riffs en door de gimmick eromheen blijven ze meteen hangen. Slim gedaan, maar helaas ontbreken crowdpleasers ‘Bad Things’ en Frankenstein Drag Queens From Planet 13 klassieker ’R.A.M.B.O.’. Op woensdag 1 november keert Wednesday 13 terug naar Melkweg (Upstairs) in Amsterdam.

 
festival logo

PASSENGER - 07/06 - DE OOSTERPOORTDe Oosterpoort ontving vanavond Passenger. Podiuminfo reisde naar het hoge...

festival logo

WHEATUS - 07/06 - BITTERZOET Amerikaanse band Wheatus is vooral bekend van hun hit ‘Teenage Dirtbag’, die...