VERSLAG: De Likt / Little Big - 18/05 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

12  

De Likt / Little Big - 18/05 - Melkweg

Gehuld in een lange zwarte jas en met een bow-tie om zijn nek, verwelkomt Rotterdammer Jordy Dijkshoorn het Amsterdamse publiek met een monoloog. Hij stelt het publiek voor aan zijn kompanen Giorgi en John en vraagt: "Zijn jullie klaar voor de architecten van de Calandlijn? De show begint met 'Wild Vlees'. Giorgi, ook wel "de zwarte parel van Rotterdam" genoemd door Jordy, treedt op de voorgrond met een heuse solo op zijn keytar. Tijdens 'Vocal Chop' maakt Jordy zijn eerste crowdsurf van de avond en bij 'Bloed Aan De Muur' klimt hij op de schouders van zijn 'grote broer' Immanuel. De show is nu al een vieze maar leuke bende. Tijdens 'Op Dreef' kiest de rapper een jongen uit het publiek die op het podium mag dansen en vervolgens mag stagediven. De eerste poging mislukt echter, maar bij de tweede wordt hij op handen gedragen. Na 'Verzonnen' geeft Jordy de eer aan zijn bandleden om het publiek te vermaken, terwijl hij zich zogezegd in een "literaire outfit" gaat hijsen. Vervolgens klinkt 'Pessi-Optimist' door de zaal, waarna Jordy het een goed idee lijkt om een tiental push up's op het podium te doen. Het publiek telt hardop mee. 

Nu is het tijd voor het hoogtepunt van de show. De fans die De Likt al eerder hebben gezien weten wat komen gaat. Tijdens 'Finidi George' doet Jordy namelijk zijn lange zwarte jas uit en staat hij in zijn blote bast in een strak, gouden broekje. Het publiek joelt! 

Tussendoor klinkt een gedicht over Rotterdam, waarna de hit 'Ja Dat Bedoel Ik' volgt. De menigte gaat volledig uit zijn plaat en de Rotterdammers krijgen de hele zaal mee. Georgi staat weer in de schijnwerper met zijn keytar tijdens ‘Rotterdam’ en crowdsurft net als Jordy door de zaal. Tegelijkertijd speelt hij gewoon door. Als afsluiter spelen de heren 'Shag & Halve Liters’. ”Jullie mogen me helemaal fijnpersen in de pit", aldus Jordy die midden in de zaal staat. De vloer barst bijna uit zijn voegen door het vele gespring. Wanneer het einde nadert kruipt hij nog een laatste keer het publiek in en doet een karatetrap in de lucht. Dit optreden was intens, lekker en tegelijkertijd vies. 

12  
 
festival logo

DOYLE BRAMHALL II - 19/05 - IDUNADoyle Bramhall ii speelde met Roger Waters, Eric Clapton en Sheryl Crowe. In...

festival logo

SPINVIS - 17/05 - BURGERWEESHUIS Spinvis toert dit jaar weer door heel Nederland. Wij kwamen hem opzoeken in...