VERSLAG: De Likt / Little Big - 18/05 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

12

De Likt / Little Big - 18/05 - Melkweg

De heren en dames van Little Big uit St. Petersburg hebben hun populariteit te danken aan de excentrieke videoclips. De teksten bevatten veel satire en sarcasme. Er komen veel controversiële thema’s aan bod en elk nummer is een weerspiegeling van gebeurtenissen in de wereld. Zo drijven ze o.a. de spot met nationale stereotypen uit hun thuisland.

Het feest van het Russisch fenomeen Little Big begint met 'Give Me Your Money'. De lichtshow doet pijn aan je ogen. "Are you ready to rave?", vraagt zanger Ilya Prusikin. Vervolgens zetten ze 'To Party' in. Het is één groot feest in de Melkweg. Het publiek danst, mosht en gaat terug naar de jaren negentig met gabber danspasjes. Hakken tot je er bij neervalt! 

Tijdens de eerste paar nummers staan vocalisten Ilya en Olympia in de spotlights, met DJ Sergey die de beats de zaal inblaast. Tijdens ‘Hateful Love’ maken zij plaats voor de andere leden van Little Big: zangeres Sophia en Mr. Clown a.k.a Anton Lissov. Met een zwaar Russisch accent zegt Mr. Clown: “Goedenavond Amsterdam! Make some fucking noise!” Even later staat de hele band gezamenlijk op het podium tijdens knaller ‘Dead Unicorn’.

Het publiek is niet alleen voor de bekende nummers gekomen, want bij werkelijk ieder nummer verandert de toko in één grote chaos. Bij ‘Pump It’ gaat iedereen zitten en springt iedereen omhoog wanneer de beat dropt. Bij ‘Fucking Asshole’ steekt iedereen zijn middelvinger op. Er ontstaat een cirkelpit tijdens ‘Russian Hooligans’.

Het is deze donderdagavond een groot feest in de Oude Zaal. Het optreden van De Likt was enorm vermakend, maar Little Big steelt vanavond de show. De frontmannen zouden overigens broers kunnen zijn. De bands sloten perfect op elkaar aan, dus: wie weet een muzikale samenwerking in de toekomst?

12
 

DOYLE BRAMHALL II - 19/05 - IDUNADoyle Bramhall ii speelde met Roger Waters, Eric Clapton en Sheryl Crowe. In...

SPINVIS - 17/05 - BURGERWEESHUIS Spinvis toert dit jaar weer door heel Nederland. Wij kwamen hem opzoeken in...