VERSLAG: Taking Back Sunday - 25/02 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Francis Pronk  

Taking Back Sunday - 25/02 - TivoliVredenburg

Taking Back Sunday opent met de openingstrack van het in 2016 uitgebrachte 'Tidal Wave', namelijk 'Death Wolf'. Helaas is de zang slecht verstaanbaar en wordt dit niet spoedig opgelost. Maar: the show must go on. Naast het recente materiaal zijn de vijf heren niet bang om de klassiekers te omarmen, zoals 'Liar (It Takes One To Know One)', 'Timberwolves at New Jersey' en 'You're So Last Summer'.

Taking Back Sunday's laatste release 'Tidal Wave' neemt je mee terug naar de basis met dikke gitaarlijnen, eenvoudige refreinen en catchy melodieën. Dit is vooral te horen in het gelijknamige 'Tidal Wave', het dansbare (en tevens favoriete nummer van zanger Adam) 'All Excess' en de onlangs uitgebrachte single 'Call Come Running'. In de bijbehorende videoclip van laatstgenoemde speelt Adam's vader ook een rol. Adam is in deze clip doordrenkt met bloed en een aantal fans die vanavond een plekje vooraan hebben bemachtigd, hebben bloedspetters op hun gezicht geverfd. We zijn nu al ruim over de helft van de setlist, maar pas tijdens dit nummer wordt de zang goed verstaanbaar.

Het maakt niet uit als je een oude of nieuwe fan van Taking Back Sunday bent, er is namelijk voor ieder wat wils. Met materiaal verspreid over 15 jaar (er ontbreken alleen nummers van 'New Again' uit 2009 en het gelijknamige album uit 2011) weten de muzikanten uit Long Island jong en oud te vermaken. De grootste meezingers van de nacht, 'Cute Without the E (Cut From The Team)' and 'MakeDamnSure', worden uit volle borst meegeschreeuwd. De band wordt overstemd door de enthousiaste menigte.

Het plezier van het spelen is na al die jaren nog steeds duidelijk van de gezichten van de muzikanten af te lezen. Adam Lazzara in het bijzonder. Helaas heeft hij zijn beruchte microfoonswings laten varen, maar al met al is dit concert een gelukzalige en nostalgische reis met wat uitstapjes naar nieuw materiaal, dat er ook zeker mag wezen.

 

STATE CHAMPS - 26/03 - MELKWEGVoorprogramma Northbound zou oorspronkelijk de set starten om 19.15 uur, maar...

TYCHO - 23/02 - MELKWEG Met een nieuwe plaat op zak speelt Tycho met liveband in de Melkweg. Lees...