VERSLAG: Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso

VERSLAG: Maaike van Dam  

Oscar and the Wolf betovert Paradiso

De band uit Vlaanderen wordt aangevoerd door zanger Max Colombie. Colombie ís Oscar and the Wolf, aangevuld met sessiemuzikanten. De frontman is een echte verschijning. Eigenzinnig en ogenschijnlijk helemaal in zijn eigen wereldje. Gehuld in een soort Afrikaanse kledij met een zijden broek en een grote pyama-achtige jas met daarop drukke afbeeldingen.

De zanger geniet net zo van zijn eigen muziek als het publiek. Hij beweegt over het podium met vloeiende bewegingen, als in trance gebracht door de dromerige muziek die uit de synthesizer gespuwd wordt. Aangevuld met lekkere drumbeats maakt het de muziek dansbaar.

Joaquim slaat in als een bom. Het publiek golft en deinst op de dromerige klanken, Colombie zelf voert aan. Dit is waar we voor gekomen zijn, even weg van de gekte van alledag en helemaal opgaan in de muziek.

Een van de andere hoogtepunten is On Fire, een nieuw nummer dat op het volgend jaar te verschijnen album komt te staan. Het nummer is repetitief en hypnotiserend zoals we van Oscar and the Wolf kennen maar de beat is nog net wat meer dansbaar. Naast de al eerder verschenen singel The Game klinkt het veelbelovend.

Met Princes wordt de set afgesloten. Even lijkt het na een krap uur erop te zitten maar de band komt terug en speelt nog twee nummers.

Na een lang uitgesponnen versie van Strange Entity, compleet met een trancedeuntje om nog even extra uit je dak te gaan, zit de avond er weer op. Een uur en een kwartier, het publiek mompelt dat het wel erg kort is. Niet zo gek met het weinige repertoire maar de muziek werkt dan ook zo verslavend dat je nog niet naar huis wil. Hopelijk is er volgend jaar in de HMH nóg meer om van te genieten.

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer  

Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso Oscar And The Wolf foto Oscar and the Wolf - 8/12 - Paradiso
 
 

THE TEMPER TRAP - 14/12 - PARADISOThe Temper Trap speelt vanavond in Paradiso! Fotograaf Irwan Notosoetarso is...

THE HUMAN LEAGUE - 18/11 - PARADISO The Human League speelt vanavond in een uitverkochte zaal in Paradiso!...