VERSLAG: Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond

VERSLAG: Hiske van Keulen  

Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond

Leonie Meijer is bij de meesten bekend van The Voice seizoen 2010-2011. Ze werd vierde en nam in 2011 haar eerste album op: Los. In 2013 kwam haar tweede album uit: Luister Maar.
In Oktober 2015 volgde haar derde album The Naked Sessions waarmee ze in 2015 en 2016 de theaters in ging met de show Naked.

Naked is een show met Nederlandse en Engelse nummers, afgewisseld door stukjes cabaret waarin Leonie verteld over haar jeugd, over de start van haar muzikale carriere, het ontstaan van de liedjes, maar ook over dingen die ze heeft gelezen op Google, zoals dat Hommels eigenlijk te kleine vleugels hebben om dat logge lijf de lucht in te krijgen.

Het is dus een mix van humoristische verhaaltjes, afgewisseld door emotionele verhalen over haar jeugd en prachtige nummers begeleid door Hajo Sanders op vleugel en Jaimie van Hek op basgitaar en percussie. De laatste kent ze nog van school en in het eerste deel leest ze een gedicht voor over haar, wat ze schreef in haar schooltijd.

Dan volgt de pauze waarin we een drankje krijgen aangeboden door Stadstheater De Bond. Dat is standaard hier verteld een medewerker van het theater mij.
Na dit verfrissende pauzedrankje zet Hajo Sanders een klassiek stuk in op vleugel, een prachtige start van het tweede deel van de show.
Daarna volgt Caruso, Leonie heeft zich omgekleed in een passende groene jurk. Zelfs dit klassieke stuk brengt ze prachtig en is geen enkel moment te hoog gegrepen.

De zaal in Stadstheater De Bond biedt plek aan 300 mensen, maar helaas waren er deze avond slechts 55 kaartjes verkocht. Andere zalen zaten vol of waren uitverkocht, maar in het oosten van het land moet men misschien eerst overtuigd worden.

Ik ben in ieder geval overtuigd en fan geworden. Tijdens het concert heb ik vaak de camera weggelegd en heb ik simpelweg geluisterd en genoten. Het album The Naked Sessions wat ik na het concert heb meegenomen is de laatste dagen grijs gedraaid.
Naked is nog viermaal te zien in het land, als je de kans hebt zou ik zeker gaan, je wordt niet teleurgesteld.

FOTOGRAFIE: Hiske van Keulen  

123  
Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond Leonie Meijer foto Leonie Meijer - 02/12 - Stadstheater De Bond
 
123  
 
festival logo

TWENTY ONE PILOTS - 15/11 HEINEKEN MUSIC HALLEen uitverkochte HMH en Podiuminfo maakte deze reportage.

festival logo

ROOSEVELT - 15/11 - MELKWEG Na Lowlands was hij niet meer te missen. Roosevelt speelt vanavond zijn...