VERSLAG: Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Maria Mena in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

Bekijk de Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Janske van den Broek  

Maria Mena -04/11 - TivoliVredenburg

Intieme en emotionele avond met Maria Mena.

David Benjamin mag vandaag het spits afbijten in een bomvolle Ronda zaal. Misschien ken je hem ook wel van de beste singer-songwriter. Benjamin speelt op zijn gitaar geïmproviseerde nummers over unicorns en regenbogen. Het grootste gedeelte van het publiek heeft helaas niet het respect en geduld om te stoppen met kletsen en daardoor moet Benjamin extra zijn best doen om écht de zaal in de stemming te krijgen. Erg jammer.

Maria Mena speelt vanavond een exclusieve Nederlandse show in Utrecht. Zoals altijd is ze ook vanavond erg open en persoonlijk over haar moeilijke momenten in haar leven en vertelt ze over waar haar muziek over gaat.
Mena is erg emotioneel vandaag en daarom heeft ze het vanavond een aantal keer zichtbaar zwaar op het podium. Regelmatig pinkt ze een traantje weg in het zicht van het publiek zoals tijdens het nummer “Bend Till I Break”. Ze schaamt zich er niet voor en bedankt de mensen meerdere keren voor hun steun vanavond.

Door het volume en de versterking van de band worden veel van Mena’s nummers vertolkt in up tempo versies. Dit kan natuurlijk erg mooi zijn. Alleen nu zorgen de breekbare en emotionele fluister liedjes op deze manier niet meer direct voor kippenvel. Iets wat je wel verwacht bij een show van Mena en dat is zonde. Mena komt meer tot haar recht met alleen een (akoestisch) gitaar als begeleiding.

Ondanks dat is het vanavond toch een heel bijzondere avond en vooral Mena kijkt er op terug met een goed gevoel. Hopelijk komt ze snel weer terug naar Nederland met een nieuw album voor een tour in een nóg intiemere setting.

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

12
Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg Maria Mena foto Maria Mena - 04/11 - TivoliVredenburg
 
12
 

DOUWE BOB - 04/11 - METROPOOLDe zanger Douwe Bob te zien in Metropool. Podiuminfo is erbij en maakt een...

DIGGY DEX - 02/11 - TOLHUISTUIN Diggy Dex heeft eerder deze maand zijn nieuwste album Golven uitgebracht,...