VERSLAG: James Vincent McMorrow - 19/10 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Janske van den Broek  

James Vincent McMorrow - 19/10 - TivoliVredenburg

Kevin Garrett
De vijfentwintigjarige Amerikaan is voor een derde maal mee op tournee met McMorrow. De twee zijn inmiddels echte vrienden en praten vol lof over elkaar. Zodra Garrett begint te zingen begrijp je meteen waarom hij opnieuw mee op tournee mag. Zijn geluid is loepzuiver en raakt je tot op het bot. Ondanks dat bijna niemand zijn nummers mee kan zingen weet hij toch het publiek te raken. Vooral zijn cover van Bon Iver’s “Skinny Love” en zijn eigen nummer “Precious” worden goed ontvangen. Zijn geluid is een zeer fijn voorgerecht voor een hoofdact als McMorrow. Een slimme keuze.
James Vincent McMorrow

Daarna is het tijd voor McMorrow. Met zijn nieuwste album We Move klinkt McMorrow brengt hij zijn publiek opnieuw een nieuwe sound, namelijk meer pop met veel soul- en R&B-invloeden. Vanavond brengt hij een verzameling van al zijn albums. De breekbare intieme folk nummers van Early in the Morning en de elektronische invloeden van het album Post Tropical. Een perfecte mix voor een herfstachtige avond als deze.

Met het meeslepende “Red Dust” opent McMorrow zijn optreden, waarmee hij direct de toon zet en laat horen hoe goed hij ook vandaag weer bij stem is. Iedere noot wordt met gemak gehaald en vooral het eind van het nummer is magisch mooi. Vandaag heeft hij vier bandleden bij, welke samen met hem veel nummers versterken door samenzang. Met zijn vijven klinkt het nóg mooier en bezorgen ze regelmatig voor fijne kippenvelmomenten.
Ook het mooie “Lost Angles” zorgt voor een ontroerend moment in een muisstille zaal met de woorden “Don't let fear control you”, welke hij zeven keer bijna hypnotiserend herhaald. Die komt echt even binnen. McMorrow heeft het erg naar zijn zin in de bijzondere grote zaal en maakt grapjes over de vele nooduitgangen die hij om zich heen ziet. Het liefst wil hij vanaf nu altijd wel in zo’n Starwars ruimteschip optreden, grapt hij.
McMorrow is erg gegroeid in de afgelopen jaren en ook zijn sound is nóg diverser en volwassener ontwikkeld. Zo geeft hij zijn publiek een perfect optreden met voor iedereen wat lekkers. Hoogtepunten van vanavond zijn toch wel “Down the Burning Ropes”, “We Don’t Eat”, “Surreal” en de toegift “If I Had a Boat” en als afsluiter van de avond “Cavalier”. Puur genieten met McMorrow vanavond!

 

BARB WIRE DOLLS - 20/10 - DE HELLINGBarb Wire Dolls te zien in de Helling. Podiuminfo is erbij en maakt een mooi...

DEAD KENNEDYS - 17/10 - MELKWEG Dead Kennedys in de Melkweg in Amsterdam! Podiuminfo is erbij en maakt een...