VERSLAG: The Dublin Legends - 5/10 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Stefan Zegerius  

The Dublin Legends - 5/10 - TivoliVredenburg

Met als hoofdreden het ontbreken van originele leden in de band hebben deze stokoude rotten in het vak er vorig jaar voor gekozen om de naam The Dubliners achter zich te laten. De meeste bandleden van het eerste uur zijn echter al vele jaren terug dan wel overleden, dan wel uit eigen initiatief vertrokken. Vanavond liegt de bomvolle zaal echter niet om het feit dat de mannen nog altijd razend populair zijn. Dit belooft dan ook een prachtig feestje te worden.

“Ladies and gentlemen, please welcome The Dublin Legends, klinkt het uit de speakers vlak voor de heren het podium betreden onder luid applaus. De prachtig uitgebalanceerde set van deze avond wordt geopend met het heerlijk vrolijke ‘All For Me Grog’, opgevolgd door het alom bekende ‘The Rare Auld Mountain Dew’. Dit blijkt een perfecte keuze om de zaal direct in de gewenste stemming te laten verkeren. De avond wordt voortgezet met een van de hoogtepunten. Het door Sean Cannon volledig in Gaelic gezongen ‘Fáinne Geal An Lae’ zorgt voor een dikke brok in de keel zonder het kunnen verstaan van de tekst. Werkelijk prachtig. Dezelfde Cannon zorgt later op de avond voor hard gelach met zijn a capella versie van ‘The Sick Note’. Natuurlijk mag ook de tribute richting een van de meest legendarische leden van The Dubliners, Barney McKenna, niet ontbreken. De door hem altijd perfect geïnterpreteerde banjo composities worden waanzinnig gespeeld door Gerry O’connor. Natuurlijk zijn de de uptempo Ierse folk klassiekers een rode draad door het volledige concert. ‘The Irish Rover’, ‘Dirty Old Town’, ‘Rocky Road To Dublin’, ‘The Galway Races’, allemaal komen ze voorbij. Met name de opmerking “Here is a song by Metallica: Whiskey In The Jar” werkt goed op de lachspieren.

De toegift bestaat uit ‘The Wild Rover’ en ‘Molly Malone’ en The Dublin Legends sluiten hiermee hun optreden af onder een staande ovatie van het publiek. Voor iedereen die deze heren nog nooit live heeft mogen aanschouwen zou ik willen aanraden dit zo snel mogelijk te doen. Gegarandeerd is een avond vol humor, sfeer en bovenal geniale muzikanten die op hun oude dag nog altijd volle zalen trekken en buitengewoon goed weten te vermaken.

 

JUSTIN BIEBER - 08/10 - GELREDOMEOordoppen vereist met Justin Bieber in de GelreDome... Podiuminfo doet verslag.

EQUILIBRIUM/HEIDEVOLK - 2/10 - DYNAMO Vandaag vindt, op deze stortregenachtige zondag, het ‘Into The Forest’...