VERSLAG: John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark

Podiuminfo was aanwezig bij John Coffey plays: Tony Hawk's Pro Skater 2 in Burnside Skatepark voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 26 foto's.

Bekijk de John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

De tent afbreken met John Coffey

De mannen van John Coffey hadden een idee: "Hoe tof zou het zijn om de Tony Hawk's Pro Skater 2 soundtrack te spelen? En dan ook nog eens in een skatepark?" Dromen zijn bedrog, zou je denken, maar John Coffey maakt dit waar op 13 en 14 mei in twee skateparken in Nederland. Als je erbij was bof je, want deze exclusieve shows waren binnen no time uitverkocht.

We zijn aanwezig bij de avondshow in Burnside te Deventer. Het podium is gebouwd op een ramp. Het publiek, 90% man en niet vies van een biertje, wacht met smart op de bijzondere show. Tony Hawk's Pro Skater 2 heeft zoveel diverse nummers. Van punkrock naar metal naar hiphop. Hoe gaat John Coffey dit flikken?

Iedereen is er klaar voor. Beginnend met 'B-Boy Document' van The High & Mighty met gastzanger Vincent van The Cool Quest. Al gauw klinkt 'Blood Brothers' van Papa Roach door het skatepark. Een blik van herkenning verschijnt op vele gezichten. Tijd om een feestje te bouwen!

Normaal barst de gekste bij een John Coffey show al los bij de eerste noot. Vanavond duurt het iets langer, maar daar brengt zanger David snel verandering in. "Wie heeft er Tony Hawk gespeeld?" Duh, iedereen natuurlijk! Hij pakt een deck en crowdsurft op een skateboard over het publiek. Score, dit is nu al een goede avond! Gesamplede geluiden uit het spel klinken door de zaal.

"Nu wil ik vijf crowdsurfers op het podium", waarna 'When Worlds Collide' van Powerman 5000 wordt ingezet. David speelt gitaar en gitarist Chris neemt de zang zijn rekening. De nummers worden er in een rap tempo doorheen gejast. Tijd voor een pauze. Twee skaters van het Burnside Skateteam laten hun skills zien en twee vrijwilligers worden gevraagd om op de baan te gaan liggen, zodat de skaters eroverheen kunnen springen.

"Nu gaan we een nummer spelen dat niet in het spel zit, maar waarvan wij vinden dat 'ie erop moet", zegt Alfred. Het is 'Rather Be Dead' van Refused, die er bij hun liveshows ook al lekker ingesleten is.

Het nummer dat niet mag ontbreken is 'Guerrilla Radio' van Rage Against The Machine. Vincent voegt zich weer bij de band en na ruim een uur gespeeld te hebben is het alweer voorbij. Op repeat! Jammer, dat kan helaas niet...

Crowdsurfen, een wall of death, skateboard surfen; het kan allemaal. De nummers waren niet allemaal even strak. Vooral Bad Religion's 'You' bevatte een paar missers, maar wat maakt dat toch uit? Het was een zeer bijzondere avond. Eentje voor in de boeken!

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer  

123
 foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark John Coffey foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark John Coffey foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark John Coffey foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark John Coffey foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark John Coffey foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark  foto John Coffey - 13/5 - Burnside Skatepark
 
123
 

ANNA VON HAUSSWOLFF - 14/5 - BITTERZOETAnna Von Hausswolff stond vanavond in Bitterzoet in Amsterdam. Podiuminfo was...

MARDUK / IMMOLATION / ORIGIN / BIO-CANCER - 12/5 -... De hoofdact van vanavond staat voor de huidige tour geboekt in drie...