VERSLAG: Jack Garratt - 11/05 - Paradiso

VERSLAG: Gracia Visscher  

Jack Garratt: magiër op het podium

Weinig artiesten hebben me tijdens live shows tot tranen kunnen brengen. Zo'n intiem emotioneel moment beleven in een grote zaal met 1500 man erbij, dat is iets anders dan alleen op je kamer zitten en daar all out gaan. Jack Garratt lukte het vanavond.

De Britse artiest bracht eerder dit jaar zijn eerste volledige album 'Phase uit, met singles als 'Worry' en 'Breathe Life'. De multi-instrumentalist is verantwoordelijk voor alles wat je hoort, van gitaar tot beats tot zang. Dit bracht hij vanavond in Paradiso als one-man-show in de praktijk, wat al indrukwekkend op zich is.

Maar daar stopt de verwondering voor deze artiest niet. Alles aan het plaatje klopt. Nummers zijn live beter dan op de plaat, zijn stem klinkt zuiver, zijn humor is aanstekelijk. Garratt krijgt vanaf het eerste moment het publiek mee en laat dit niet meer los tot de laatste noot.

Als je vooraan staat vraag je je misschien op een bepaald moment af: hoe houdt hij dit allemaal vol?! De noten lijken uit zijn tenen te komen, de concentratie spat van zijn gezicht terwijl hij een drumsolo speelt en tegelijk een melodie eronder loopt. Jack Garratt leeft voor zijn muziek, dat is de enige conclusie die ik kan trekken.

En vanavond leeft de hele zaal met hem en zijn muziek mee. Hoogtepunten zijn bekende singles als 'Breathe Life' en de adembenemende 'Weathered' en 'Surprise Yourself'. Maar ook het cover-momentje waarin o.a. Craig David, Justin Timberlake en Spice Girls langskomen is geweldig en een bevestiging van het muzikale talent van Garratt.

Het had nog uren kunnen duren maar na ongeveer een uur en een kwartier is het voorbij. Diep onder de indruk loop ik de zaal uit. Gelukkig hebben we de Snapchat filmpjes nog want dat is het opnieuw kijken waard.

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer  

Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso Jack Garratt foto Jack Garratt - 11/05 - Paradiso
 
 

BASIA BULAT - 08/05 - PARADISOSinger-songwriter Basia Bulat sloot haar clubtour af met een optreden in...

DAVID DUCHOVNY - 09/05 - MELKWEG Deze zien we niet vaak, David Duchovny in de Melkweg! Hij stond er vanavond...