VERSLAG: Secrets of the Moon, Dodheimsgard e.a. - 11/03 - P60

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Secrets of the Moon, Dodheimsgard e.a. - 11/03 - P60

Vanavond bezoeken vier bands van een zeer interessante tour de Amstelveense P60. Black metal staat vanavond centraal. Geen enkele van deze bands valt echter in dit generale hokje te plaatsen. Dit maakt de line-up van vanavond daarom uiterst boeiend.

Aan Our Survival Depends On Us om het spits af te bijten. Op het moment dat de show start is de zaal gevuld met ongeveer 50 mensen. Een zeer magere opkomst dus. Dit lijkt de band echter niet te deren. Op het eerste gezicht lijken de leden in OSDOU uit de hare krishna overgestapt. Met de typische hippie look die de band uitstraalt doen ze vermoeden geen traditionele metal te spelen. Niet blijkt minder waar. Met een indrukwekkende opbouw laat de band het publiek wennen aan de bijzondere sound. Met twee 7-snarige gitaren en drie verschillende zangers met drie totaal verschillende stemmen maakt OSDOU enorm veel indruk. De cleane zang is bij vlagen iets onzuiver. Echter heeft dit geen effect op de overgebrachte sfeer. De set van Our Survival Depends On Us is buitengewoon.

Het Duitse Thulcandra heeft inmiddels alweer drie albums uitgebracht, waarvan met name Under A Frozen Sun menig jaarlijstje heeft gehaald in 2011. Door een vreemd misverstandje moet de band plotseling beginnen, terwijl de soundcheck toch echt nog niet voorbij was. Gelukkig gooit dit geen roet in het eten. Het is duidelijk te horen dat deze band zijn inspiratie haalt uit de black metal van Dissection. De set is strak en muzikaal gezien dik in orde. Helaas is het feit dat elk album erg op de elkaar lijken terug te merken in de live show. Iets meer diversiteit in de nummers zou Thulcandra ten goede doen. Dit neemt echter niet weg dat ze een heerlijk optreden weggeven vanavond.

Het Noorse Dødheimsgard is vanavond de vreemdste eend in bijt. Recht toe recht aan black metal met hier en daar progressieve passages en zo nu en dan de vreemdste melodieën met bijzonder geluiden is niet waar het publiek rekening mee houdt vanavond. Gedurende de show komt de band erachter de weinig aanwezigen ooit van Dødheimsgard heeft gehoord. Dit blijkt voor de band een interessant gegeven. Ze doen hun uiterste best om het publiek voor zich te winnen. Met succes. Deze heren geven een show weg die blijft boeien tot het eind. Is het niet door de muziek, dan wel door de psychotisch ogende zanger mijn zijn zeer hoge entertainment gehalte. Heb je deze band nog nooit gezien? Pik ze meer zodra ze weer in het land zijn, want Dødheimsgard is de moeite waard.

Door enorme uitloop en het kunnen halen van mijn laatste trein heb ik helaas de afsluitende band, Secrets Of The Moon, niet kunnen zien. Gelukkig was de avond echter al geslaagd. Vanavond had de P60 drie bands op het programma welke ieder op hun eigen aparte manier een verpletterende indruk achter hebben gelaten. Ieder optreden van vanavond is er een om te onthouden.

 

JETT REBEL - 11/03 - MAASSILOJett Rebel rockte Maassilo in Rotterdam vanavond. Podiuminfo was erbij en...

LUCAS HAMMING - 11/03 - EFFENAAR Lucas Hamming gaat een goed jaar tegemoet met o.a. een optreden op Pinkpop....