VERSLAG: Garbage - 20 Years Queer - 013

VERSLAG: Kim Raven  

Garbage - 20 Years Queer - 013

Zal Garbage met hun 20 Years Queer tour worden bestempeld als vergane glorie? Of is het gewoon nog steeds een heel goede live band? Op een woendag 4 november in de net verbouwde 013 mag Garbage dit gaan laten zien voor een publiek dat toch wel gemiddeld 15 tot 20 jaar naar de rockband Garbage luistert.

Garbage is goed, heel goed. De frontvrouw, Shirley Manson, is niet meer zo fit als 20 jaar geleden, ze ziet er ook natuurlijk ook wat ouder uit. Maar wat een stem en wat een performance. Het lijkt zelfs alsof ze in het begin wat zenuwachtig is. Pas halverwege de show komt ze een beetje los en dan gaat het dak er af. De band is goed op elkaar ingespeeld, maar het oogt niet als een vooraf bedachte show, wat veel bands die al lang op het podium staan wel hebben.

Toch maken ze ook foutjes, zoals bij 'Stupid Girl' waar dan ook gelijk een hele happening van gemaakt wordt. "Je zou denken dat we naarmate de jaren verstreken zijn beter zijn gaan spelen, maar dat zoals jullie horen nogal tegen. Jullie verdienen wel degelijk een goede versie van Stupid Girl, dus we spelen hem gewoon vanaf het begin opnieuw", is de uitleg van de zangeres. Zij en de rest van de bandleden lachen en starten het nummer opnieuw in.

Vanaf dat moment gaat het publiek ook echt los, dit is helaas wel redelijk naar het einde van de show, maar dat mag de pret niet deren. Zeker bij de bekende nummer zoals 'I'm Only Happy When It Rains' en het allerlaatste nummer 'Cherry Lips (Go Baby Go!)' gaat iedereen helemaal los en wordt er uitgebreid meegezongen.

Garbage maakt bekend dat ze met een nieuw album bezig zijn dat ze afronden op 1 februari en dat ze terug komen naar Nederland om op te treden in de zomer. Dus mocht je het deze keer gemist hebben, dan heb je nog een kans voordat het te laat is. Want hoelang gaat Garbage het nog volhouden om in zulke goede concerten te geven?

Op wat schoonheidsfoutjes zoals bij 'Stupid Girl' na klopt deze show gewoon. De lichtshow is aanwezig, maar niet te aanwezig. Dat geldt ook voor de visuals. Deze worden geprojecteerd op de achtergrond zijn tof en niet teveel aanwezig, maar ook weer niet zo op de achtergrond dat je er niet eens naar kijkt. Al met al op en top rockshow.

FOTOGRAFIE: Frans LaHaye  

Garbage foto Garbage - 20 Years Queer - 013 Garbage foto Garbage - 20 Years Queer - 013 Garbage foto Garbage - 20 Years Queer - 013 Garbage foto Garbage - 20 Years Queer - 013 Garbage foto Garbage - 20 Years Queer - 013
 
 
festival logo

BEST COAST - 4/11 - BITTERZOETVanavond stond Best Coast in het Amsterdamse Bitterzoet. Podiuminfo was erbij...

festival logo

EDITORS - 4/11 - HMH Editors stonden vanavond in een uitverkocht HMH. Zie hier het fotoverslag!