VERSLAG: Faithless - 05/07 - Strijp-S

Podiuminfo was aanwezig bij Faithless in Strijp-S voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 39 foto's.

Bekijk de Faithless - 05/07 - Strijp-S foto's

VERSLAG: Janske van den Broek  

Faithless 05/07 Strijp-S Eindhoven

Faithless is terug. De band is weer bij elkaar er viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan met de 2.0 tour. De band is deze zomer op diverse festivals te zien en vanavond staan ze op het voormalige bedrijventerrein van Philips, Strijp-S. Podiuminfo was er bij!

Speciaal voor het concert is het Ketelhuisplein omgetoverd tot een festivalterrein tussen de oude fabrieken en het Klokgebouw.Het concert was binnen no time uitverkocht en het is goed te zien dat de echte fans hun kaartjes op tijd hebben weten te bemachtigen. Fans van allerlei generaties vullen het plein. Zelfs hele gezinnen komen samen kijken naar hun jeugdsentiment of juist een nieuwe ontdekking. De sfeer is goed, het weer is perfect, het publiek is klaar voor een feestje.

Vanavond zijn er maar liefst twee voorprogramma's. Maxi Jazz treed zelf op als voorprogramma samen met zijn band Maxi Jazz & The E Type Boys. Omdat hij geen tijd heeft om met beide bands apart op tournee te gaan heeft hij de tour gecombineerd. Slim! Nu verwacht je natuurlijk dezelfde muziek als Faithless, maar zijn eigen band speelt vooral veel funky jazz. Maxi geniet zichtbaar om met zijn eigen nummers op te mogen treden. Het lijkt net alsof er een hele andere artiest op het podium staat. Het optreden is niet slecht, maar echt warm wordt het publiek er niet van.

Als tweede support komt Falco Benz het publiek warm draaien. Hij roept dat hij ons een half uur komt vermaken. Zijn muziekstijl komt al een stuk beter in de buurt van de muziek van Faithless, maar echt enthousiast weet hij het publiek niet te krijgen. Het wachten is op Faithless.

Dan is het tijd voor Faithless zelf. Terwijl Sister Bliss de eerste noten speelt van "Emergency" komt Maxi Jazz in open jasje en blote buik met zijn armen wijd het podium op. Als een koning van de dancemuziek wordt hij door het publiek ontvangen. Al snel horen we "This is my Church..." van het nummer God Is A DJ door de speakers over het plein. Uiteraard zingt iedereen hethele plein mee mee. Alle grote hits komen voorbij maar ook het nieuwe nummer "Hands" wordt gespeeld.

Het is goed zichtbaar dat de band alweer een jaartje ouder is, maar ze hebben nog steeds de magie en energie om de fans te geven waar ze voor gekomen zijn. Een mooi feest waar in de mooie avondzon vrolijk wordt gedanst en meegezongen. De setting is perfect. De gebouwen kleuren mooi door de rode avondzon en vanaf het podium komen de lazerstralen je tegemoet. Tijdens de toepasselijke afsluiter "We Come 1" gaan alle wijsvingers voor een laatste keer de lucht in en zijn we samen even één op deze mooie zomeravond op Strijp-S.

Faithless bedankt!

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

1234
Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S Faithless foto Faithless - 05/07 - Strijp-S
 
1234
 

XAVIER RUDD & THE UNITED NATIONS - 15/07 - WOODSTOCK69 Xavier Rudd nam dit jaar samen met de United Nations een album op....

KRAFTWERK - 03/07 - TIVOLIVREDENBURG Speciaal voor de Tour De France kwamen de heren van Kraftwerk met een groot...