VERSLAG: Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Maaike Ouboter in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is warm en vol op 22 mei. Het is op deze mooie vrijdagavond dat Maaike Ouboter haar liedjes mag laten horen. De show is verplaatst, omdat ze in januari haar hele tour cancelde.

"We zijn al een tijd aan het touren, maar deze avond is echt heel speciaal voor me." Wat dat precies inhoudt wordt gedurende de hele avond niet duidelijk. Maaike heeft er duidelijk zin in en speelt een hele hoop nieuwe liedjes van haar album En hoe het dan ook weer dag wordt dat op 19 juni pas uitkomt.

Wie denkt dat er de hele avond een meisje met een gitaar op het podium zal staan, komt bedrogen uit. Er staat een hele band achter haar. Het enige moment dat ze alleen op het podium staat is tijdens haar bekendste liedje 'Dat ik je mis'. Het liedje wat ze zong in de wedstrijd De Beste Singer Songwriter van Nederland. Dit liedje raakte een hoop mensen gelijk in het hart.

Tijdens haar optreden was dit het enige liedje wat raakte. Natuurlijk heeft ze prachtige liedjes, zoals '23 april' over de datum waarop haar ouders elkaar ontmoetten of 'lijmen' waar een video van gemaakt is. Maar haar stem komt hier niet tot zijn recht. Alle liedjes klinken mooi en lief, maar de teksten raken niet en het is allemaal gewoon net niet bijzonder genoeg om te blijven luisteren. Een groot gedeelte van het publiek kletst dan ook met degene naast hen.

Het is dan ook muziek om heerlijk bij weg te dromen op een zonnige dag in de tuin of om te luisteren als achtergrondmuziek. Om alle aandacht van een uitverkochte zaal langer dan een klein uurtje vast te houden is het misschien beter om gewoon alleen een gitaar en Maaike zelf op het podium te zetten. Als alle liedjes zo mooi en vol emotie werden gezongen als haar grote hit, dan was het pas echt geweldig geweest.

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg Maaike Ouboter foto Maaike Ouboter - 22/05 - TivoliVredenburg
 
 

K'S CHOICE - 24/05 - TIVOLIVREDENBURGDe enige show van deze tour van K's Choice in Nederland is op zondag 24 mei...

5 SECONDS OF SUMMER - 20/05 - ZIGGO DOME 5 Seconds Of Summer geeft hun eerste concert op Nederlandse bodem in een...